Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Nyt kimi(ki)tyttää!

Ja hymyilyttää. Että pitää olla ihmisellä hyvä tuuri, edes joskus.

Portinpielen penkin yksi tärkeitä kasveja hankintalistalla on ollut syyskimikki. Muutamassakin taimikuvastossa sitä on esitelty, mutta hinta on hirvittänyt. No, ei hirvitä enää. Löysin 'Brunettea', ja vielä kotimaista, Muhevaisesta. Eikä maksanut enää kolmeatoista euroa, vaan vajaat kuusi per kappale. Lallallaa! Ostin ne tarvittavat kolme (mutta en muuta, mistä annan itselleni kovasti aplodeja) ja laitoin ne jo paikoilleenkin.

Taikasauva, oi taikasauva, kerrothan, miltä istutus hetken kuluttua näyttää? Alue kyllä laajenee jossakin vaiheessa, mutta nyt olisivat vielä sirkkalehtivaiheessa sisällä kasvavaa lehtosalviaa lukuunottamatta kaikki penkkiin tähän mennessä suunnittelemani kasvit paikoillaan.

Eivätkä asiat ole huonosti muutenkaan. Aurinko paistaa, sitruunaperhonen pyörähti pihalla ja haarapääskypariskunta säksätti talojen yllä. Kahvinkeitin pulputti irish coffeen makuiset kahvit keittiössä, tuoksu on suorastaan hemaisevan houkutteleva. Nyt tää ottais kupin kahvia ja menis istumaan portaille.

Ei kommentteja: