Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.torstai 10. maaliskuuta 2011

Eiliseen viitaten...

Tuossa on vielä kuva siitä Raakin kommentissaan mainitsemasta auringonlaskusta eilen. Oli kyllä upeimpia koko alkuvuonna, kuva ei edes tee sille oikeutta.

Vaikka tuo oli sävyiltään kaunis kuin mikä, eilisen päivän paras väriyhdistelmä oli kyllä tämä. Ei jäänyt kenellekään epäselväksi, että Verho On Punainen ja Aralia On Vihreä. Vastavärit ovat poikaa!!
Eilen oli puhetta niistä drinkeistä. Tekaisin sitten kuitenkin itselleni yhden iltapäivällä, mutta ei siitä rommitotia tullut. Tein vähän toisenlaisen juoman, johon sain idean Omenamintun blogia kommentoineelta joltakulta, jonka nimeä en muista. Tuossa vieressä on siitä tämänpäiväinen versio: mustikoita (eilen oli punaisia karviaisia), maapähkinöitä, kuorittuja auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä mikseriin, luonnonjogurttia perään, ja tilkka hunajaa. Kaikki mikserillä sekaisin ja nauttimaan. Kuten kommentoijakin (voi itku, kun en voi antaa kunniaa sille, kenelle se kuuluu, kun en muista nimeä!) totesi, tuo pitää nälkää pitkän aikaa. Ja on ihan superhyvää. Erityisesti pidän juomasta, joka on tehty karviaisista. Ekstrabonusta on se, että keksin niillekin nyt siis todellista hyötykäyttöä hillonkeiton lisäksi. Ai niin, se eilinen karviaisjuoma sai ihan oikeastikin drinkkihäivähdyksen: siitä tuli sekoittimessa aika paksua ja keksin lorauttaa sinne tilkan vissyä :-D

Tänään oli mullanvaihtopäivä. Kävi nimittäin niin, että 13 vuotta kaverinani elelleet pullojukkakolmoset ottivat ja salakähmäisesti halkaisivat vanhan ruukkunsa kolmeen osaan. Onni onnettomuudessa oli, että kasvi ruukkuineen oli paikassa, jossa ei edes henkäys juuri liiku lähettyvillä, ja koko hurjuus pysyi kasassa leviämättä ympäri kuistia. Kasvi seisoo vanhan kukkapylvään päällä, ja jos se olisi sieltä rojahtanut alas, sotku olisi ollut ihan kiitettävä.

Veljekset saivat kuitenkin pidetyksi homman kasassa (noin kuvaannollisesti) siihen saakka, että vasta heitä kastelemaan mennessäni huomasin tapahtuneen. Eikä minulla tietenkään ollut oikeankokoista ruukkua missään. Ei muuta kuin pojjaat ämpäriin odottamaan aikaa parempaa. Tänään sitten hain kaupasta herroille uuden ruukun ja sain sinne ujutetuksi heille uutta multaakin, kun oli juuri karvan verran kookkaampi kuin edellinen astia.

Koska jukat hörhistelivät ja pörhistelivät tärkeän näköisinä mullanvaihtoa häiriten, päätin antaa heille tilapäisesti kesätukan. Kutrit ponnarille ja ruukkuun! Komia tuli. Sitten vaan suihkun kautta takaisin kuistille kertomaan kavereille seikkailuista. Ihmeissään olivat, lehtikaktukset, muratit ja kuolemankielissä kituva kultaköynnös.

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Eilen katsoin Strömsötä (jossa oli blogituttu Min Edenin Ninan pikahaastattelu - aivan liian lyhyt muuten!), ja siinä pestiin huonekasvit, ihan saippualiuoksen kera! Aikamoista. Emmää vaan koskaan. Mutta voisihan tuota kokeilla. Väittivät, että pölyt eivät mene mihinkään pelkällä vedellä suihkutuksella. Ei niitä kasveja siinä millään painepesurilla pesty, muta sumuteltiin saippualiuoksella ja sitten vedellä ja pyyhittiin.
Komiat pojat, ja söpö kesätukka, tuotahan voisi pitää pidempäänkin silmänilona ;-)
Tuo punaverho-vihreäaralia -kuva on kyllä paras! Aivan MAHTAVA.

Raakki kirjoitti...

Sinä olet kuitenkin saanut paljon paremman kuvan siitä auringonlaskusta, kuin minä autosta! :)

intopii kirjoitti...

Ai hiisi, mä unohdin katsoa sen Strömsön! Sorry, Nina!!

Oho, kasvithan ovat käyneet siellä oikeasti suihkussa, tuoksuvat varmaan eri suihkugeelien mukaan sitrukselle, orvokille, laventeille ja ruusulle... Minä kyllä annan kasveilleni suihkukäsittelyn (siis pesuhuoneessa, ei mitään sumutinpullomeininkiä) kerran, pari vuodessa, mutta omia pesuaineita niillä ei ole :-) Enkä edes pyyhi, vaan korkeintaan enimmät vedet ravistelen pois ja nostelen takaisin paikoilleen.

Minusta tuo aralia näytti NIIN hienolta verhoa vasten, että oli pakko ottaa kuva. Samoin auringonlaskusta, joka ystävällisesti esiintyi suoraan makuuhuoneen ikkunaan. Värit ovat ihanat, kummassakin kuvassa.