Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Ruotsissa kaikki on paremmin. Tukholma, osa 3.

Itämaista tyyliä oli koottu yhteen hallin osaan. Jokin oli ihan ok, jokin nauratti, jokin ei viehättänyt silmää laisinkaan. Tässä muutama makupala.

Patsaan ja sen parin sai korkeimman tarjouksen tehnyt viedä kotiinsa messujen jälkeen. Mahtoivatko "veljekset" mennä kaupaksi? Huomatkaa koko - mittatikkuna vieressä oleva mies. Patsas oli toki korokkeella, mutta silti.


Tähän oli koottu kaikenlaista eksoottisen näköistä ja toivottu, että se vetoaa. Tai että joku huomaa tuosta jonkin itseään kiinnostavan yksityiskohdan. Tai että partaheppu saisi edes yhden kalan. Lopultakin.


Nämäkin ymmärsivät esillepanon huvittavuuden!


Messujen parasta itämaista antia: lounas!


Muutama istumapaikkakin messuilla oli. Minä tosin uskalsin lepuuttaa näissä vain silmiäni. Hauskoja ja / tai kauniita yksityiskohtia.

Kuvakollaasilla päällystettyjä jakkaroita.
Raaskisin jopa istua, jos alla olisi scilloja!

Tässä voisi tähtitaivaan alla lepäillä.
Messuilla oli "Paras parveke 2011" -kilpailu. Ruotsissa myös parvekkeet ovat ihan toista maata. Vissiin.
Mitäkö itse ostin? Istukassipulipussin, jossa oli puna-, kelta- ja hopeasipuleita. Valkosipuli-istukkaita. Sekä pari pientä tainta Odlarglädjen-nimisen firman osastolta, jossa oli kaikkea ihanaa ei-niin-tavallista. Mutta sitäpä he lupaavatkin. Kolme tiarella 'Crow feather'ia ja yhden muhkean tyräkin, Euphorbia dulcis 'Chameleon', josta muistelin lukeneeni positiivisia kommentteja jostakin lehdestä, mutta jota olikin kehunut matkaseuralaiseni, jolle tyytyväisenä lounaalla ostoksiani esittelin. Todellista piilovaikuttamista!!

Mitä EN ostanut, vaikka olisi ehdottomasti pitänyt? Tätä. Vieläkin harmittaa, että palasin takaisin myyntipöydän ääreen vain ottaakseni valokuvan. Puusilmä!!!

Maailman kaunein joulukuusenjalka.

Miksikö messuilla oli myynnissä kuusenjalka? Minun vuokseni... Olisin rakastanut tuota loppuelämäni.

Hieno matka. Ensi vuonna uudestaan. Kahdeksi päiväksi, jotta ensimmäisenä päivänä voi tutustua rauhassa, nukkua yön yli ja sitten tehdä harkittuja ostopäätöksiä. Ja autolla, että voi tuoda kuusenjalankin kotiin!

7 kommenttia:

~R&T~ kirjoitti...

Uih ja aih! Olenkin odottanut näitä kuvia :)
Niin hirveästi olisin halunnut tänäkin vuonna lähteä mutta moni muu asia esti nyt lähtemästä.
Laita ihmeessä lisää kuvia, että voi fiilistellä.
Joulukuusenjalka on totisesti kaunis.
Ihan samaan lopputulemaan olet päätynyt kuin minä vuosi sitten ;) Julkisilla sinne meneminen on viisasta sikäli, että mitään turhaa ei voi roudata kotiin-typerää juuri samasta syystä!

Onneksi aurinko paistaa tälläkin puolen merta.
Taisin myös keksiä mihin käytän lukuisat puutarha-aiheiset kuvat...yksi jakkara onkin kovin tylsä ja käsittelemätön.

intopii kirjoitti...

No sinä tulet sitten ensi vuonna mukaan, etkös vain?

Kiva, että kuvista on iloa. Kyllähän noiden katseleminen lämmittää täällä metristen hankien keskellä... Onneksi aurinko tekee työtään hartiavoimin, näin ainakin haluan uskoa. Häipykää, lumikasat!

~R&T~ kirjoitti...

Ehdottomasti!

Juu, vaviskaa pakkaset ja lumikasat-me tahdotaan nyt kevät! :D

Saila kirjoitti...

Jee, ihanaa kuvasatoa! Ajattelinpa muuten vain, että joulukuusen jalka saattaa olla myynnissä siksi, että se onkin päivänvarjon jalka (mikä ei kai estä kaksoiskäyttöä). Niinpä voisit sillä silmällä vilkuilla päivänvarjon jalkoja... vai onko niissä aina tosi kapea se tapinreikä? Ehkä se ei toimikaan.
Kiitos korivinkistä "johonkin korppoolaiseen nettikauppaan" ;-D
Ens kerralla mäkin kyllä kuljen tiukasti sun käsikynkässä jotta saan itselleni ammeen. Enkä löytänyt niitä emalikylttejäkään, vaikka näyttelyluettelossa sellaisten valmistaja/myyjä oli paikalla :-(
Se kirjavalehtisten taimien myyjä oli muuten Variegata, www.variegata.se

intopii kirjoitti...

Ei ollut päivänvarjon jalka, vaan julgransfot. Tai mikä se nyt onkaan ruotsiksi, julgranista se herra siinä kuitenkin ständillä puhui.

No jos tuotteen nimi on Korbo, ei siinä muu kuin Korpossa sijaitseva myymälä voi tulla mieleen :-)

Käyn heti tutkailemassa tuon variegatan sivut, kiitos vinkistä!

Mitä emalikylttejä sä hait? Taisin kyllä ohittaa jonkun sellaisen myyjän, vai olivatkohan kuitenkin puisia...? Emmä enää muista, siellä oli niin paljon kaikkea. Pidetään peukkuja, että parin viikon päästä kaikkea yhtä ihanaa on Hgissä.

♥Min Eden♥ kirjoitti...

Helou!
Olin viime vuonna messuilla. Ja niinkuin sanoit, olisi pitänyt käydä kaksi päivää, yks päivä ei vaan riittänyt. Harmi etten tänä vuonna päässyt. Ensi vuonna olen taatusti menossa :)

intopii kirjoitti...

Meidän pitää kerätä bloggaajajoukkue kokoon ja mennä usean naisen voimin ensi vuonna! Lähtöä suunnittelevat lisäkseni ainakin Saila, R&T ja sinä. Ai sitä taimien, somisteiden ja siementen määrää - ja yksi joulukuusenjalka ;-D