Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.maanantai 22. marraskuuta 2010

Vieläkö on villihevosia

...jotka pystyisivät pidättelemään minua? Minä niin haluaisin jo aloittaa joulukoristelut!!


Olisi ihanaa vaihtaa punaiset samettiverhot olohuoneeseen, valkoiset ja punaiset koristetyynynpäälliset sohvaan ja kokeilla, taipuisivatko puoliksi palaneet sisäjouluvalot joidenkin sopivien kuusenpallojen kanssa somistamaan tällä hetkellä ilman käyttöä olevaa kaksikerroksista metallista hedelmäkoria.


Lisäksi tarvitsisin harjoituskuusen, kuten tänään totesin ystävättärilleni. Minun pitäisi ehdottomasti saada tietää, sopivatko valitsemani ja hankkimani kuusenkoristeet yhteen vai täytyykö vielä ostaa jotain lisää. Kuinka moni pitäisi minua ihan totaalisen hulluna, jos hankkisin alkujoulukuuksi tekokuusen, ja oikean sitten, kun sen aika on (pari päivää ennen joulua)? Tiedän ainakin heti kättelyssä pari henkilöä, vaikka ovatkin rakkaita ystäviä :-)


Vähän pääsin vauhtiin, kun kiertelin Eka Vekaran kanssa tänään kauniit ulkovalot ulkokuistin takana olevan jasmikkeen ympäri. Led-lamput, herttaisen valkoista valoa. Oikein söpön näköistä, vaikka olisin mielelläni kieputellut valoa pensaan ympärille vielä pari kierrosta lisää. Pihapihta jäi vielä ilman kimmeltävää valoa oksillaan; se tarvitsisi meeeetrikaupalla pidemmän valonauhan kuin mikä meni jasmikkeen ympäri. Ja senkin valo-osan pituus oli 19 metriä 8-o


Valoja pyörittäessäni muistin (teko)havuköynnökset, jotka sorruin ostamaan viime vuonna. Ne olivat yllättävän kivan näköiset ulkokuistin kaiteella pienin valoin koristeltuina. Niitäkin voisi alkaa jo kieputella paikoilleen, eikö voisikin...?


VALOA, täällä tarvitaan valoa! Väriä (sopivasti)! Kimmellystä!


Päiväkodin ikkunoiden väleihin oli laiteltu joitakin joulukoristeita. Siitä tuli mieleen tarkastella omiakin ikkunoita "sillä silmällä", ja sain todeta, että kyllä, meillekin mahtuu. Saman tien mittailin muutamaakin ratkaisua "lumihangeksi" Eka Vekaran huoneen ikkunoiden väliin, ja mietin jo, mitä kaikkia aarrelaatikoista löytyviä puisia jouluhahmoja voisin sinne sujautella. Laitan tänne kuvan, jos onnistun ikkunasomistuksessani! Toki sitä pitää odottaa vielä yli viikko.


Voi rähmä.

Ei kommentteja: