Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulukuun 1. päivä ja päivän joulupuuha

Päivän joulupuuhaksi Eka Vekaran juuttikalenterin 1. taskuun olin piilottanut lapun, jossa lukee: koristellaan (EV):n joulukuusi. En olisi voinut saada flegmaattisempaa vastaanottoa!! Poika oli ihan... voi että, sen kun olisi saanut kuvatuksi. Kiinnosti suurinpiirtein yhtä paljon kuin pöly nurkassa. Voi äitiparkaa kun kuvitteli, että tuollainen voisi sytyttää 5-vuotiaan... Varsinkin, kun toinen, Se Oikea, joulukalenteri (mallia lego), antaa joka päivä antimikseen hienoja pieniä muovisia nykerryksiä.

Tarkoitus oli, että joulupuuha tehdään sitten, kun EV palaa päiväkodista. Sitä odotellessa puuhasin omiani: hain lallatellen joulukoristelaatikot autotallista ja kaivauduin niiden syövereihin sielu laulaen. Vihdoinkin!

Ensimmäisenä tein pienen joulumaiseman EV:n huoneen ikkunan väliin. Lumihankena on askarteluvillaa ja somisteina puisia vuosien varrella kertyneitä joulukoristeita.

Ei kovin runsas, mutta minusta hauskan näköinen.
Eteiseen laitoin pienen valoköynnöksen (jonka lampuista suurin osa on palanut, eikä niitä voi vaihtaa...) käytöstä poissa olevaan hedelmäkerroskoriin. Tälläsin kaveriksi muutaman hopeanvärisen somistepallon (rottinkia, lankaa sekä isoja käpyjä) sekä pari hopeanväristä sydänjoulukoristetta.

Yllättävän kirkkaasti ne muutamat vielä hengissä olevat ledit valaisevat tuon!

Tuo oli ns. "pakko" tehdä tuon värisenä, vaikka muuten värit ovatkin ne valkoinen ja punainen. En vaan nähnyt tuossa sieluni silmin muita värejä kuin hopeaa.
Ensimmäinen kauralyhde pääsi myös jo (kylläkin vasta illalla, kuten kuvasta voi havaita) paikoilleen, tottakai punaisen rusetin kera. Kokeilin toiseen lyhteeseen vastaavanlaista luonnonvalkoista nauhaa, mutta se oli kuin sideharsolla sidottu... Se EI kohottanut joulutunnelmaa ;-)


Iltapäivällä hain EV:n kotiin ja sain hänet kevyesti "vääntämällä" lopulta ryhtymään kuusen koristelemiseen. Ikkunasomistukseni sai vain pikakommentin "Tonttuja" ja sen jälkeen heiluteltiin jo viime vuonna suuren sukseen saanutta lumipallokuulaa, jossa joulupukki seisoo (jääkiekko- tai golf-)maila olallaan. Mikä näissä koristeissa oikein lapseen vetoaa??


Omankin kuusen somisteet onneksi kiinnostivat sen verran, että se tuli valmiiksi. Hänellä on puutaan varten omia pieniä auto- ja nallekoristeita, jotka löysivät näppärissä sormissa nopeasti paikkansa (kuusessa on valot valmiina). Päivän yllätys tuli lopussa, kun EV totesi, että hän tarvitsee kuuseensa "sen tänne ylös" (latvatähden, suom.huom.). No, äitihän kääntää vaikka maapallon kallelleen, jotta sellaisen pieneen havupuuhun konstilla tai toisella löytää. Siihen saakka mennään näillä eväillä:


Pieni yksityiskohta koristelusta oikealla. Minusta nallet (ja mikseivät autotkin) ovat aika suloisia; saa nähdä, kuinka kauan kelpaavat pienelle miehelle, joka kasvaa kohisten.


5 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Ihania jouluisia juttuja olet jo laittanut. Meillä oikeastaan vasta joulukukkia ja pari tonttua ja tämä viikko on niin kiireinen etten varmasti muuta ehdikään, mutta sitten viikonloppuna...

intopii kirjoitti...

Hei! Kiva, kun tulit T&T:aan!

Juu, kyllä! Viikonloput ovat ihmeellisiä aikayksiköitä, jolloin kaikenlaista tapahtuu ;-)

Meillä tosin tapahtuu mm. seuraavaa: lauantaina EV:n kaverin synttärit, sunnuntaina tulee vieraita kotiin, itsenäisyyspäivänä EV ja minä menemme vierailulle EV:n päiväkotikaverin luo... Siinä välissä sitä pitää yrittää ehtiä touhuta Herra Miehen kanssa aikuistenkin jouluvalmisteluja. Minähän onnellinen olen kotona arkisinkin, eli siksi minulla on aikaa!

Saila kirjoitti...

Tuo nallekoriste on aivan ihana! Ja hieno minimaisema ikkunalla, minä olisin ollut aivan innoissani jos tuollainen olisi ilmestynyt minun huoneeseen päivän aikana! Mutta ai niin joo, enpä olekaan päiväkoti-ikäinen poika. Toivottavasti huominen puuha on kiinnostavampaa. Ehkä vekara tänään huomasi joulutouhujen olevan kivaa ja innostuu huomisesta tehtävästä.

intopii kirjoitti...

Voi Saila, olet ihana optimisti. EV ei todellakaan ole kuin äitinsä. Se on niin ÄIJÄ.

Huomisessa lapussa lukee "uimahalliin äidin kanssa", mutta ollaan molemmat sen verran nuhaisia, että pitänee vaihtaa lappua. Onneksi niissä ei ole päivämääriä :-)

intopii kirjoitti...

P.S. Nallet ovat tämänvuotisesta Stockan tarjonnasta, joten jos olet vielä Kaupungissa...