Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.torstai 13. tammikuuta 2011

Käyn vain nopeasti ottamassa yhden.

Se oli tarkoitus. Yksi, ei enempää.

Menin sisälle lämpimään, kutsuvaan ilmapiiriin. Tuonne, takanurkkaan. Mukava, rauhallinen tunnelma, ei paljon asiakkaita.

Mietin, minkä ottaisin, mutta valitsin sen tutun ja turvallisen, josta tietäisin, mitä saisin. Pitelin sitä kädessäni, nautiskelin, en pitänyt kiirettä, vaikka olisi pitänyt.

Viereen tuli nainen. Selvästi samassa jamassa. Otti yhden, mutta ei lähtenyt pois, kuten en minäkään.

Otin toisen. Mikäs tässä, hyvässä tunnelmassa, ja seurakin vaikutti mukavalta. Hänkin otti toisen. Minä kolmannen, neljännen ja viidennnen. Sen jälkeen lakkasin laskemasta. Suurensin annosta. Otin kaksi, tulivat jo tarpeeseen.

Nainenkin näytti repsahtaneen. Voi itku, samassa veneessä ollaan, vaikka siinä kevyesti juteltiin ja naureskeltiin tilanteelle. Hän sentään osasi lähteä pois, minä en.

Lopulta olin jo lähdössä. Kunnes huomasin hyllyrivissä, vähän piilossa, jotakin niin herkullista, että... se oli kohtalon ivaa, sillä otin taas kaksi. Pientä, mutta ah niin ihanaa. Leijuin...

Pää ihan sekaisin maksoin, kävelin autolle ja lähdin ajamaan kotiin. Hymyilin, melkein nauroin ääneen, ihan koko matkan. Olisin hymyillyt leveämmin, mutta korvat tulivat tielle.

Hei, minä olen intopii. Olen plantaholisti.


Oli muutenkin mukava aamupäivä. Tein kompostorille talvityhjennyksen ja kävin pitkästä aikaa syömässä sushia (siitäkin tulee onnellinen olo). Tänään olikin monta "päivän erityistä". Eikä ole vasta kuin iltapäivä.

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hei jåå! Voisinkin ottaa saman tien sushiaterian pakastimesta sulamaan. Jeh!
Voin kuvitella tuon tilanteen, olisinpa ollut kärpäsenä katossa... tai tarvinneeko - näen sen kyllä sieluni silmin ihan hyvin!
Minäpä tein viime yönä ihan samaa mutta virtuaalikaupassa, Chiltern Seedsin kataloogi tuli toissapäivänä eikä mennyt kuin 1,5 vuorokautta retkahtamiseen. (www.chilternseeds.co.uk, jos et tiennyt). Enkä minä tarvitse YHTÄÄN siemenpusseja, vaan ne vanhat piti käyttää ensin pois! Ensin!! No joo, salaattia nyt aina tarvitsee... ja porkkanaa... ja joo, uudenlaista kehäkukkaa ja ihania unikoita ja pikkusydäntä ja erikoista orvokkia ja... öh, summa nousi yli 40 puntaan...

intopii kirjoitti...

En minäkään ostoksistani ihan pikkurahalla selvinnyt, joten komppaan ja symppaan.

Saakohan sieltä Chilternistä thai-basilikan tai kaffirlimetin siemeniä? Tää kaipais nyt niitä... tommoisia helppoja Suomessa kasvatettavia, siis.

intopii kirjoitti...

HAH! Kaffirlimetin!! Ruhhahhaa! Eiku sitruunaruohon!

Pitänee mennä nukkumaan.

Saila kirjoitti...

Niillä on 25 erilaista basilikaa. Ja sitruunaruohoa. Ja salaattipiikkiputkea, mamangia, vihanneskrysanteemia, ja noin 50 erilaista unikkoa...

intopii kirjoitti...

Outs. Siitäpä sitten saalistamaan, joskus. NYT EN OSTA ENÄÄ YHTÄÄN SIEMENTÄ!!!