Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.perjantai 24. syyskuuta 2010

Mieti, mitä haluat. Voit saada sen. Osa 2

Harvemmin sitä ihminen postilaatikollaan - ulkona, kadulla, naapureiden näkysällä, töistäpaluun aikaan - nauraa ääneen. Tänään piti sekin tehdä.

Olin nimittäin tyystin unohtanut tilanneeni Oma Piha -lehdestä (terveisiä vain toimittajalle ja todellakin maailman parhaan puutarhakirjan kirjoittajalle!) kestotilaajan lahjan, 50 kpl kääpiötulppaaneita. Sellaisia pieniä, jotka voi peukalolla painauttaa maahan, ilman mittavia kaivuutöitä.

Posti toi ne tänään. Vieläkin naurattaa! Että pitää saada juuri se, mitä ajatuksissaan ääneen toivoo. Toimisikohan kaava myös 7,2 miljoonan euron lottovoiton kohdalla?

Oma Piha on muuten varmaan niitä harvoja lehtiä, jotka tarjoavat etuja vakituisille tilaajilleen. Suomessa kun yleensä saa roinaa silloin, kun tulee uudeksi lukijaksi, mutta kestotilaajat - tai tilaajat ylipäätään - jäävät ihan mopen asemaan. Tästä(kin) tälle lehdelle siis pisteitä! (Vakituiselle postinkantajallemme ei varmasti ole "harrastuneisuuteni" jäänyt epäselväksi, hän kun ystävällisesti kantaa meille myös Viherpihan, Kotipuutarhan ja Gardeners´ Worldin. Ja näkee minut päivästä toiseen pihalla joku puutarhatyökalu kädessäni.).

Lukijat saavat kyllä tilata postimaksun hinnalla vaikka mitä ihanuuksia esim. GW:sta, mutta toki ne lähetykset on rajattu "for UK addresses only". Jostakin pitäisi saada salainen brittiagentti näihin hommiin avuksi. Pitäisikö soittaa MI5:een (vai MI6:ko se oli)?

Ja eikun peukaloimaan perennapenkkejä! Kääpiötulppaaneille.

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oho! Punastuu. Hieno juttu! Himoitsen niitä itsekin ja mietin, miten saisin tilaajalahjan olematta lehden tilaaja. Huoh. kun missään taimimyymälässä ei ole tuota kääpiötulppaania ollut ainakaan minun nähteni.
Ihan sama minuakin harmittaa vietävästi, kun ei voi tilata noita ulkomaan ihanuuksia. Niillä on varsin laajoja artikkeleita jotka herättävät himon milloin mihinkin kasviin, ja sitten sitä ei saa.

intopii kirjoitti...

Eikös nosteta suomalaisten kapina? Minusta Suomen osoitteet voisi aivan hyvin rinnastaa UK-osoitteisiin. Suomalaiset voisivat olla vaikka OK-osoitteita, niinkuin ovatkin. Marssitaan massoina BBC:hen ja heittäydytään lattialle selällemme huutamaan ja potkimaan, kunnes korrektit britit antavat periksi ja suostuttelevat yhteistyökumppaninsa lisäämään toimitusehtoihinsa "for UK and Finnish addresses only".

On se niin väärin, että kaikki ihanat rajataan vaan englantilaisille, joiden puutarhaperinne verrattuna suomalaisiin on säälittävät parisataa vuotta pidempi. Tai jotain.

Äläkä veikkosella punastu. Hieno kirja!