Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.perjantai 1. huhtikuuta 2011

Kynsin ja hampain kohti kevättä.

Tämä elämä on yhtä metropoleissa sukkulointia: viikko sitten Tukholmassa ja tänään Helsingissä! Lontoo, kahden kuukauden päästä nähdään (kun nyt sitten jätän ne Häät väliin).

Kyllähän sinne oli mentävä, Kaisaniemen kasvitieteelliseen puutarhaan. Siellä oli kevät esillä. Ihana pieni tulppaaninäyttely, sivuosissa moni muu sipulikukka.Yleiskuva näyttelyn pääpöydästä.
 Kiertelin yhtä pientä tilaa vaikka kuinka kauan vain siitä ilosta, että näin jotain värikästä ja kukkivaa. Monenkaan kuvaamani kasvin lajike ei jäänyt mieleen, mutta enpä minä tieteellistä reissua ollut tekemässäkään, vaan ihan vain nauttimassa. Alla muutama makupala tältä päivältä. Kaikki kuvat voi klikata suuremmaksi.

Tulppaani vuodelta 1760: Rembrant-tulppaaneihin kuuluva 'Silver standard 'Duc van Tol primroseNämä olivat aivan ihania: hentoja, herkkiä, kevättä hehkuvia.
Tulppaanien täydentäjänä oli myös historiallisia narsisseja, sekä muita ihastuttavia kevätkukkijoita.

Saavuttamaton rakkaus!

Magnolian suloisia nuppuja.

Toisaalla kasvihuoneissa oli apostolinmiekkakin tehnyt yhden kukan.


Ja ainakin minulle erikoisempi pelargoni. Tällä oli erityisen kaunis lehdistön väri myös.

Sipulikukkaihanuuden tarjosi muuten Villi Niitty -nettikauppa, josta saa näköjään tilata sekä kasveja että muuta puutarhakivaa.

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

No niin, taas pääsin minäkin ihailemaan näitä kauneuksia! Varsinkin nuo matalat violetit käyvät purppuraiseen makuuni, ai että! Ja esillepano. Hurrrmaava näyttely! Muutenkin, kasvihuoneissa käyskentely pitää ehdottomasti ottaa talviseksi harrastukseksi, niin kuin joku muu jo blogissaan totesi. Lämmin kostea ilma tekee niin hyvää, kasvojen iho oikein tuntuu imevän sitä sisäänsä - ja nenä niitä tuoksuja!
Jaa Lontooseen? Meinaat sitten puutarhamessuille sinnekin?

intopii kirjoitti...

But of course, my dear. Minä aion voittaa sen teidän lehdessä olleen kilpailun, nääs. Tai ainakin uskotella itselleni, että voitan. En nyt ihan vielä pakkaa matkalaukkuja, mutta lierihattu on jo ostettu.

Eiku se olikin Ascot.

Saila kirjoitti...

:-D Chelseassa on niin kova tungos, että lierihatusta tulisi siellä äkkiä kolmikolkka.

pioni kirjoitti...

Aivan ihania jokainen!
Jospa ensi viikollakin olisi kaunista katsottavaa Helsingissä:)

intopii kirjoitti...

pioni: on, on! Kyllä ainakin minun odotukseni ovat tosi korkealla, kun messuja mainostetaan tyyliin "Komein yleiskoristelu ikinä". Luotan kyllä Puutarhaliittoon, ihan varmasti he järjestävät meille kasvitieteellisen ilotulituksen. Oletan, että olet tulossa messuille...?

SariW kirjoitti...

Näyttely oli tosiaan upea ! Aivan ainutkertainen, onneksi sen pääsi kokemaan tuoksuineen ja tunnelmineen : )
Noita vähän erikoisempia pelakuita minäkin kävin myös kuvaamassa... en ollut tuollaisista tiennytkään.

~R&T~ kirjoitti...

Minäkin olisin voinut hyvin jäädä vaikka viikoksi pariksi leiriin sinne tulppaanien lumoihin :D
Chelsea väikkyy minunkin haaveissa-joskus!
Keukenhof tulppaanien ja sipulien vuoksi unelmissa...kyllähän noita paikkoja piisais.

intopii kirjoitti...

Kyllä me kaikki taidetaan olla samanlaisia kasvihörhöjä - oltaisiin valmiita vaikka makuupussit virittämään sinne, missä vihreää suinkin tähän vuodenaikaan on.

Ai ai, puutarhamatkailu jo Suomessa on ihanaa, saati sitten muualla maailmassa. Monta "must"-kohdetta on haaveilulistalla...