Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

No ihan sama vaikka satoi.

Olisin voinut viettää puutarhassa pidemmänkin ajan tänä viikonloppuna, mutta ehdin pihalle vain hetkeksi. Sateen tihuuttaessa levittelin eilen nurmikolle kevätlannoitteen ja ropistelin muutamat rakeita muistuttavat valkoiset lannoitepallukat myös kaikille sipulikasveille. Hyvä siis, että vettä riitti tänäänkin, vissiin.

Teinkö muuta? Jaa... enpä tainnut. Kurkistelin, tutkiskelin, etsiskelin. Ihanan siniset kevätkurjenmiekat ovat hyvässä kukassa, mutta kaikki muut kevätkukkijat (ai niin, lumikellotkin kukkivat) ovat ihan jämähtäneitä puolinuppuvaiheeseen. Meillä on ihmeellisen kalseaa ja sateista; kuka siinä nyt jaksaisi kukintaa aloitellakaan. Pöh. Ymmärrän niitä niin hyvin!

Ilta menikin hääpäivää juhlistaessa. Kävimme koko perheen voimin ulkona syömässä. Reissu meni monin pienin tavoin pieleen, mutta ei se mitään :-) Muisteltiin silti Herra Miehen kanssa 17 vuoden takaista päivää hymyillen ja lämmöllä. Kevättalvinen Rovaniemi kylpi auringossa ja päivä oli muutenkin aivan ihana. Yksi elämäni hienoimmista hetkistä, edelleen ♥

Tänään istuttelin tomaatteja isompiin ruukkuihin, vähän vahvempaan multaan. Onneksi olin kylvänyt siemenet joko vessapaperirullaan tai turveruukkuun; saatoin tuupata taimet multaan potteineen päivineen. Että voi pienenpieni siementaimi näyttää säälittävältä vihreältä hammastikulta suuressa ruukussa, mutta luotan niiden intoutumiseen. Kyllä niistä vielä tomaatteja saadaan!

Arvatkaas mitä: minä olen lomalla. Ja arvatkaas, mitä muuta? Lähden lomamatkalle, kummityttäreni (13 vee) ja hänen äitinsä kanssa. Tiistai-iltapäivänä lentokoneen nokka kääntyy kohti Rooman kevättä. Olen käynyt siellä viimeksi 9 vuotta sitten, ja odotan matkaa kuin... lempikukkieni nuppujen avautumista (tuosta vertauksesta saanette parhaiten kiinni tunnelmastani).


Aivan ihanaa lähteä!

Toivon, että tomaattipikkuiset ovat palatessani jo vähän isompia, ja toivon TODELLA, että tänään kuulemani sääennuste pitää paikkansa. Sen mukaan ensi lauantaina voidaan ehkä mahdollisesti odottaa jopa 15 asteen lämpöä.

10 kommenttia:

Eeviregina kirjoitti...

Olen joskus viettänyt pääsiäisen aikaa Roomassa ja sen ympäristössä. Niin kauniita kevätkukkia kasvaa siellä tienvarsilla ja rinteillä!
Oikein ihanaa matkaa!

pirkko kirjoitti...

Paljon onnea hääpäivän johdosta <3 Me oltiin 2 vuotta sitten Roomassa pääsiäisenä ja oli aivan ihanaa! Heti olisin valmis lähtemään. Muista ostaa liput netistä etukäteen, niin ei tarvitse jonotella. Oo, antoisaa matkaa.

Saila kirjoitti...

Roomassa varmasti magnoliat kukkii, toivottavasti eivät ole ohi jo!
Voi, onnea hääpäivälle!
Pääsiäiselle tosiaan lupaillaan lämmintä, mutta että ihan noin lämmintä! Varmaan siellä mantereella se onkin mahdollista. Onneksi saarissa kevät on viileä, jotta se kestää pidempään ;-)

intopii kirjoitti...

On kyllä kiinnostavaa lähteä tällaisena puutarhahörhönä, viime kerralla kun en vielä ollut valaistunut aiheeseen ja kiertelin nälkäisenä kaikkia Kohteita. Nyt katson varmasti kaupunkia ihan eri silmin.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Rooma on upea kaupunki ja siellä riittää tutustumista useammankin matkan verran niin paljon siellä on nähtävää. Hyvää ja antoisaa matkaa.

Tiina kirjoitti...

Oih, matka Rooman kevääseen kuulostaa ihanalta! Nautiskele! Palatessasi on täälläkin varmasti jo paaaaljon keväisempä :)

pioni kirjoitti...

Rooma kuulostaa ihanalta matkakohteelta!

Tiina kirjoitti...

PS: Sulle on haaste mun blogissa :)

Geranium kirjoitti...

Onneaonnea tuplasti! Hieno saavutus tuo 17 vuotta, lämpimät onnentoivotukset – kuten myös pian alkavasta matkasta Roomaan! Ihanaa lomaa sinulle, tuo meille kuvia tuliaisina :)

intopii kirjoitti...

Kiitos kaikille. Pientä matkatäpinää havaittavissa, vaikka juuri nyt päällimmäisenä onkin mielessä yöuni. Hyvää yötä ja kuvien kera tapaamisiin pääsiäisenä!