Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.lauantai 26. huhtikuuta 2014

Juhlat!

Pussissa lukee "pensastomaatti". Jaa. Minusta tämä on tällainen "Jaakko ja pavunvarsi" -tyyppinen tomaatti tämä 'Bloody Butcher'. Ainakin siis tämä tappaus tässä. Ihan hillitön kasvu. Muut ovat puolet pienempiä, vaikka ne on kylvetty paljon aikaisemmin.

Onkohan tämä jotakin sukua Geraniumin Into-Lianalle? Kasvuvoima on ainakin ihan kunnioitettava.Riviin järjestyi tänään keltaoksakanukoiden reunus. Vähän orvokkeja joukkoon (ne ovat nuo vihreät läiskät mustassa mullassa). Siistimpää taas.

Sää suosi taas tänään pientä puuhastelua ulkosalla. Tuon reunuksen kanttaus oli päivälle allokoitu puutarhatyö - en todellakaan aio revähdyttää lihaksiani (joiksi aivonikin vielä luen) tässä vaiheessa kevättä liialla hommailulla. Rennosti vaan, yksi juttu kerrallaan.Nyt se "yksi juttu" ovat kuitenkin mestaruusjuhlat. KULTAA!!!

7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oo vau, hienoa, onnittelut!!
Ja onnittelut myös kanukkareunasta, siitähän tuli upea. Olisi melkein pitänyt ottaa ennen-kuvat, niin voisi oikein hehkuttaa siistiytymistä. Silmä lepää!

intopii kirjoitti...

Saila, mä en juuri KOSKAAN muista ottaa "ennen" kuvia, ja harmittelen sitten "jälkeen" niiden puuttumista. No, ehkä sen voi kuvitella: sotkuinen, epäselvä penkinreunus, ei liene ihan tuntematon käsite juuri yhdellekään puutarhurille ;-)

Kiitos onnitteluista; oletan, että viittasit lätkämestaruuteen etkä tuohon tomaattiin? Kyllä lämmittää, aina lämmittää, vaikka nyt näitä ykkössijoja on jo tullut (muistan kuitenkin vahvasti vuoden 1981, jolloin eka mestaruus tuli). Kuusi vuotta on edellisestä. Juhlavat fiilikset, vaikka olen vain penkkiurheilijafani. Olen varmaan sanonutkin, että jos ikikuuna päivänä ottaisin jonkun tatuoinnin kroppaani, se olisi Kärppälogo. Rakkaus on ikuista.

pioni kirjoitti...

Onnittelut Kärppafanille, eikun tatuoinnit vain kehiin:)
Aikas iso tuo tomaatti on sisariinsa verrattuna, mitenkähän käy kesän aikana, saako muut kiinni?

Nettimartta kirjoitti...

Mä sivuutan ton urheilun sujuvasti, ku en tiedä niistä mittään, mut sun kanttausrautaa uteliaana tiedustelen. Kattelin sun kanttauksias, myös keskustelupalstoilla, ja totesin sun olevan mestaritasoa kanttauksissa. Mä olen jahkaillut kanttausraudan hankintaa, mutta sun kuvistas sain kimmokkeen. Kanukkareunuksesta tulee upea.

intopii kirjoitti...

Pioni, kiitos! Ikinä en tatskaa oikeasti usko ottavani, mutta hauskaa ajatuksella on hehkutella. Eikö oo hurja tomaatti? Ulos viemiseen on vanhan kansan mukaan vielä reilu kuukausi... Taisi Teurastajasta tulla kuistitomsku (se pukkaa nimittäin jo kukkaakin; ne olen vielä toistaiseksi nipsinyt pois).

Nettimartta, kanttausrauta on eto peli! Suosittelen lämpimästi. Mulla on puuvartinen Fiskars. Kahva ei pysy kunnolla paikallaan varressa, eli siitä antaisin firmalle palautetta, mutta terän muotoilu on hyvä, kun siinä on poikkilape ylhäällä - voi saappaalla kivasti painauttaa rautaa syvemmälle, jos maa on kovaa, kuten savitontillamme tahtoo joskus olla. Ensin pystysuora(hko) kanttaus ja, jos haluaa vielä hifistellä, viisto painautus toiseksi kierrokseksi, jolloin kukkapenkin reunaan jää mukava pieni "vallihauta".

pirkko kirjoitti...

Tampere onnittelee. Tosin olen ite Ilveksen naisia, enkä lainkaan aktiivi. Mutta Tampereellahan kiekkojoukkue pitää valita heti kun osaa puhua. Vaikka ei siitä mitään välittäisikään. Ystävät sen verran sivistäneet, että tilanne nyt selkee.

Komeet on suorat rivisi, hyvin kaunista :)

intopii kirjoitti...

Kiitos, Tampere ♥ Onneksi et ollut intohimoinen, ja onneksi et ollut Kirvesrintojen kannattaja. Olisko meille muussa tapauksessa tullut tilapäinen ryppy rakkauteen...? Kyllä kanttaus antaa ehdottomasti ryhtiä pihaan. Siisteihin reunuksiin tulee jopa vähän himo :)