Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.lauantai 5. huhtikuuta 2014

Saarihyppelyä

Kävin Helsingin Oma Piha -messuilla. Ikinä en ole lähtenyt messuilta niin pettyneenä kuin tänään. Olin siellä ehkä puolitoista tuntia (lyhyin aika ikinä) enkä nähnyt käytännössä mitään kiinnostavaa. Muutama kauppapuutarha onneksi oli ilahduttamassa (Tommola, Pitkänen, PuutarhaNikkarit, Pukinmäen puutarha, Pionien koti... ja olisiko ollut vielä joku muu), mutta enimmäkseen tarjolla oli metrilakua, pizzaa, salamipötköjä, kaikenmaailman kiemuroita tekeviä keittiötyövälineitä ja niitä huutavia hollantilaisia, jotka, hämmästyttävää kyllä, olivat verraten hiljaisia.

Tein silti yhden ostoksenkin. Tai oikeastaan kaksi. PuutarhaNikkarit myivät kiinnostavan näköisiä kukkivia jouluruusuja (Helleborus lividius), joista sitten yhden ostin. Kun pääsin kassalle, huomasin, että kasvin kukinto olikin tyvestä poikki. Ystävällinen myyjä haki minulle toisen kasvin, mutta siinäpä terävänä tyttönä tarjouduin ostamaan myös sen poikki menneen, eiväthän siinä juuret olleet pilalla, ja pari lehteäkin jäi vielä kiinni. Sain kutakuinkin yhden kasvin hinnalla kaksi.

Aika soma kasvi, eikö:
Googlaamalla selvisi vain, että hän on "Mallorcan jouluruusu". Sopii siis hyvin kaveriksi Helleborus argutifoliukselle, jota kutsutaan "Korsikan jouluruusuksi" englanniksi. Saarten aarteita ♥

Kunhan nyt säät alkaisivat vain kuivattaa tuota savimaatamme; saisin alkaa koota jouluruusupuutarhaa koristeomenapuun ja saarnen katveeseen; paikkaan, jossa on niille sopivan hämyistä. Joudun tosin aloittamaan jouluruusujen voimallisen hankinnan, minulla kun ei niitä montaa ole ;-)

4 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Tuohan on löytö! Mun korsikalaisen söivät peurat eikä se siitä toennut. Ehkä Korsikalla ei ole peuroja? Meinaan tavalliset tarhajouluruusut kestävät ilmeisesti sen, että niiden lehdet syödään joka vuosi. Onneksi!
Olen niiiiin iloinen, että mun ei tarvinnut mennä messuille ollenkaan, ei ole kutsuttu töihin mihinkään messuille. Jeeeeeeeee! Vaikka... on siellä joskus ihan kivaakin. Esim. tapaa blogituttuja <3

Anonyymi kirjoitti...

Juku, tuo on kyllä keväisen kaunis!

pirkko kirjoitti...

Hieno löytö, vau! Hyvä, kun pelastit myös sen katkenneen hyvään kotiin. Mulla kevään messut vielä kokematta, Tampere on nyt ainoa.

intopii kirjoitti...

Saila, aina kun mainitset peurat, alan miettiä, kuinkahan kauan menee ennen kuin ne löytävät meidänkin pihallemme. Tuossa muutaman kilometrin päässä niitä jo pyörii pelloilla hirvien ja kettujen ja supikoirien ja muiden luontokappaleiden ohella.

Keväisen kaunis, hyvin sanottu, kuka oletkin :-D

Pirkko, en kai olisi voinut jättää sitä ostamatta. Onneksi pää toimi kerrankin oikeaan aikaan! Tavallisesti olisin päässyt kotiin saakka, tai vähintäänkin messuhallin ulkopuolelle, ennen kuin aivoni olisivat havainneet oivan säästömahdollisuuden.

Tampereen messut, milloinkas ne ovatkaan...? Ovatkohan ne paremmat bileet kuin Helsingin sekatavaramessut?