Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.torstai 20. lokakuuta 2011

Thunderbolt and lightning

Olipa ukkonen eilen. Rytisi ja paukkui niin, että ikkunalasit helisivät. Ja sitä kesti kauan: mäiske alkoi kuuden aikaan, ja vielä lähempänä kymmentä kuului muutama iso jyrähdys.

Jälleen kerran haikailin mahdollisuutta toiseen aika-avaruuteen. Tällä kertaa olisin käyttänyt sen ilmiön valokuvaamiseen. Pilvet olivat tummemmat kuin osaatte kuvitella, mutta kuvitelkaapa kuitenkin ruskan väreissä loistavat puut niitä pilviä vasten. Siis ennen kuin ulkona tuli aivan pimeää, salamointia lukuunottamatta. Onneksi sähköt eivät sentään menneet.

Vettäkin tuli eilisen päivän aikana reilut 30 mm, joten ihan mistään pienestä sadekuurosta ei ollut kyse. Osa tuosta tuli kyllä päivän aikana, ennen varsinaista pauketta.

Ukkosen lailla minuun iski tänään myös... joulutunnelma. Se ei vaatinut muuta kuin yhden mainoksen, jossa luki "Tutustu joulupuotiin". Humahdus kävi ja asettui vatsaan lämpimälle kerälle. Joulu...!

Heti teki mieli kaivautua sohvannurkkaan joululehtiä ja -kirjoja selailemaan, pohdiskelemaan joululahjoja ja suunnittelemaan pihavalojen asentamista (olen jo nähnyt vähän matkan päässä olevan talon edustalla kaksi kartion mallista pajuköynnöstukea valoin koristeltuina, mutta silloin en niistä vielä innostunut). Työpaikan vieressä olevassa puutarhamyymälässä oli jo vähän ulkovaloja myynnissä, ja joku sisustustavaratalo järjesti viikonloppuna valotapahtumankin.

Tuskin tämä koskaan aivan näin varhain on iskenyt, mutta eipä se rakkauskaan kysy aikaa tai paikkaa. Se tulee vaan. Minulle tuli joulutunnelma. Kai se yhdenlaista rakkautta on sekin.

Oi, nyt täytyy jo pohtia joulun teemaväriä...! Rohkenisinko satsata siniseen, jota tänä vuonna sisustuslehdet - erityisesti farkunsinistä - ovat lanseeranneet sisustusväriksi. Sininen valkoisin maustein? Hmm... viime vuonna oli punaista valkoisen kera. Minulla ei taida olla kuin kirkkaan sähkönsinisiä koristeita.

Viikon päästä perjantaina Helsingin Ritarihuoneella alkaa Nyt syttyy valot tuhannet -joulunäyttely. Heti näyttelyn alussa en pääse sitä katsastamaan, mutta seuraavana viikonloppuna kyllä. Olen ihan haltioissani: jouluaiheinen näyttely Ritarihuoneella! Siinä on kaksi hyvää syytä viettää kokonainen lauantaipäivä - näyttely on avoinna klo 11-18 Kruununhaassa. Ah ja voi. Toivottavasti siellä saa valokuvata!

2 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Ensimmäiset joululehdet ovat ilmestyneet kauppoihin, ostin jo kaksi. Ja kannoin myös edellisvuotiset olohuoneeseen;)
Ensimmäiset glögit on myös jo maisteltu!

intopii kirjoitti...

Apua, onko?!?!?!? En minä edes huomannut katsoa. Ah, täytyy kyllä käydä taas hankkimassa. JA kaivaa vanhat esille... :-D Ihanaa, kun on samanhenkisiä ihmisiä. Haa, tänä iltana glögit!