Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.perjantai 1. heinäkuuta 2011

Paljon korjattavaa.

Ensimmäinen hyötypuutarhavuotemme on tuottamassa melkoisen sadon. Kaiken kun tekee vasta ensimmäistä kertaa, asioita oppii juostessa.

Veikkaan esimerkiksi, että meidän 2+1 perheemme EI tarvitse näin runsaasti perunoita. Viemme näitä tuliaisiksi tänä kesänä joka paikkaan, jonne menemme...


Myös salaatin ja rucolan määrä on ylitsevuotavainen verrattuna omaan tarpeeseemme. Niissä on lisäksi hankaluutena se, ettei niitä ymmärtääkseni oikein kannata säilöä ;-) Samoin muutamaa kilometriä pidempi kuljetusmatka on huono; eivät siis ole esimerkiksi Ouluun tai Rovaniemelle tuliaisiksi soveltuvaa kamaa.

Siemenkylvöt olivat kuitenkin jännittävä kokeilu, ja onnistumisprosentin korkeus ällistytti.

Kuvassa näkyy myös Herra Miehen oivallinen innovaatio käyttää vanhoja parvekeruukkuja leviävien yrttien, kuten mintun, kasvatusastioina. Siinä sitä sopii levittäytyä, sitruunamelissan kyljessä.
Näiden onnistumista jännitän todella: kirsikkatomaatteja kasvaa kahta lajiketta, 'Red cherry' ja 'Minibel'. Kumpikin ovat olleet täysin suojaamattomina taivasalla ulos istuttamisesta lähtien. Kukkia on; ehkä saamme myös omia tomaatteja!

Tomaattien "suojana" olevat kehäkukat alkavat nyt vasta kunnolla nousta. Ehkäpä ne kukkivat vasta sitten loppukesällä. Pääasia kuitenkin, että haisevat pahalle hyönteisten mielestä.

Jotakin punaista näkyy jo: uuden mansikkamaan ensimmäiset marjat (eli epähedelmät) alkavat valmistua. Eilen saatiin maistiaiset.
Minusta perunalla on ihan kaunis kukka. Tämä on 'Blue congon' ensimmäinen. Se saa kavereita ihan kohta: nuppuja on tosi paljon. Jokohan tuota uskaltaisi viikonloppuna ensimmäiset kurkistukset mullan alle...

Tämä on hyvin jännittävää aikaa :-)

6 kommenttia:

Raakki kirjoitti...

No onneksi ei ole tuon pahempaa korjattavaa. ;)

Minä ihan luulin otsikon perusteella, että on jotain pahasti rikkoontunut!

pioni kirjoitti...

Meillä salaattia riittää myös reiluun vihersyömiseen;)
Ja ensimmäiset kurkut saa varmaankin ihan lähipäivinä, tomaatit vasta kukkivat.

intopii kirjoitti...

Raakki: tajusin otsikkoni sisältämän mahdollisuuden väärinymmärrykseen vasta sen kirjoitettuani, mutta päätinpä sitten jättää sen hämäyksen vuoksi alkuperäiseen muotoon :-D

Pioni: minulla on vain avomaankurkkua, eikä niissäkään kuin muutama lehti vasta. Mahtavatko edes ehtiä tehdä pötkylöitä...

♥Min Eden♥ kirjoitti...

Helou!
Voi sulla on aina niin ihania kommentteja!! Tuhannet kiitokset siitä. Itse olen huono kommentoimaan, vaikka selaan blogit aika paljon.
Nauti, nyt on ihana aika...vaikka olenkin itse menossa töihin huomenna...uskomatonta!!!

SaijaH kirjoitti...

Odottelinkin jo päivitystä hyötytarhalta! Kiva, että kylvät ovat onnistuneet :) Kateellisena kiemurtelen varsinkin siitä rukolasta, meikäläisen rukolat on parin millin kokoisia, reikäiseksi syötyjä nysiä...viljelyvinkkejä?

intopii kirjoitti...

Kiitos, Nina! Sydämestä ne tulevat, ja ovat ihan vilpittömästi kirjoitettuja.

Omppu: kyllä kylvöt todella onnistuivat! Rukolan taiasta en kyllä osaa sanoa mitään. Kylvin, kuten muutkin, ja - ta-daa - niistä tuli isoja. Tule täältä hakemaan roppakaupalla maistiaisia milloin vain, jos omissa ei ole syötävää. Reikiä on näissäkin lehdissä, mutta syököön öttiäisetkin, kyllä meille silti riittää rouskutettavaa.