Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Tekstiä ilman kuvia.

Kesäloman matkaaminen on nyt etäisimmässä pisteessään: terveisiä Rovaniemeltä!

Tähän saakka reitti on kulkenut Mikkelin, Vuokatin ja Oulun kautta. Mikkelissä vietettiin ystäväperheen luona opiskelukavereiden (perheineen: meitä oli 16 aikuista ja 13 lasta!) kokoontumisajoja. Siellä ehdin juuri ja juuri a) käväistä sisällä Kenkäveron ihanassa tilpehöörimyymälässä ennen kuin se meni kiinni, ja b) ottaa muutaman kuvan Mikkelipuistossa ennen kuin kamerasta loppui akku. Voi närpiö :-< Onneksi viikonloppu oli muuten tosi mukava! Kuviakin olen saanut otetuksi, minä viisas kun otin sekä vaihtoakun että laturin mukaan. Ainoa, mikä jäi kotiin, oli piuha, jolla kuvat saa siirretyksi kameralta koneelle... Siksipä tämäkin postaus on nyt ihan au naturel.

Vuokatissa yönseutu meni kylpylöidessä. Eka Vekara kävi vasta uimakoulun, ja hänen polskimisensa Katinkullan altaissa oli suorastaan riemastuttavaa katseltavaa. Ulkoaltaassakin viihdyttiin, vaikka taivas tiistaina aukeni käytännössä kokonaan. Oli aika vinkeä kokemus uida hirvittävässä kaatosateessa!

Vähemmän vinkeää oli ajaa samassa sateessa Ouluun. Vaikka matkaa ei ollut paljon, se sujui hi-taas-ti, joko siksi, ettei nähnyt eteensä tai siksi, että toisten autojen kuskit eivät olleet yhtä luottavaisia omiin sadekelin ajotaitoihinsa kuin yours truly. Perille kuitenkin päästiin, ihan ehjin nahoin ja autoin. Mummun hyvässä hoivassa vietimme sitten muutaman päivän. Minä sain nautiskella oman synnyinkaupunkini rakkaista maisemista: suihkulähteistä Raatissa, kauppatorista ja kauppahallista, joita ilman Oulu ei ole Oulu. EV taas pääsi seuraamaan äitinsä jalanjälkiä, kun kävi hiomassa ajotaitojaan Oulun liikennepuistossa. Oli aika huikeaa nähdä oman lapsensa ajelevan samassa paikassa (ei kuitenkaan ehkä enää samoilla autoilla...) kuin itse on aikanaan pärräillyt.

Loppuviikolla suoritimme sitten siirtymäriitin appivanhempien hoiviin. Rovaniemikin on rakas kotikaupunki; täällä kun olen opiskellut, tutustunut Herra Mieheen ja mennyt naimisiin. Puhumattakaan kaikista muista seitsemän vuoden aikana kerätyistä muistoista. "Rovaniemi on meidän luvattu maa!"

EV:n keskikesän synttäripäivän johdosta reissun teema on tähän saakka ollut mansikkakakku. Kakkua siellä ja kakkua täällä, ja kakkua vielä siinä välissäkin. Puhhuh. Kuusivee on taas saanut paketin toisensa perään, ja meillä vanhemmilla on edessä melkoinen Tetris ennen kuin saamme pakatuksi kaiken autoon niin, että tavarat päätyvät myös kotiin. Omakin tavaramäärä on hitusen karttunut, kävi nimittäin niin, että olen "joutunut hankkimaan" työvaatteita. Kolmen ja puolen kotona vietetyn vuoden pää alkaa olla näkyvissä ja aloitan työt elokuun alussa. Luvassa on jotakin aivan muuta kuin tähän saakka, joten olen hurjan innoissani! Ainoat yhdistävät tekijät edelliseen elämään ovat h:lla alkava kaupunki ja a:lla alkava työpaikan nimi :-) Työrupeama on tässä vaiheessa vuoden mittainen, joten uusia peliliikkeitä voi tehdä vielä vuoden päästä, mutta nyt on kivaa saada välillä vähän aikuistakin päänvaivaa.

Siihen saakka kuitenkin lomailen hyvillä mielin kotimaan kauniita maisemia katsellen, ja kirjoittelen satunnaisesti / tilaisuuden tullen tännekin. Hyvää heinäkuun jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Olipa kiva kuulla reisusta! Aikamoisen reisun teettekin, tuollahan kattaa lähes koko Suomen (pohjoista Lappia ja HUOM! maailman kauneinta saaristoa lukuunottamatta).
Jaa vai ei pääkaupunkiseudulta löydy työvaatteita? :-D On pakko ostaa niitä esim. Vuokatista? Katsokin että autoonne mahtuu jotakin Särkän perennataimistolta ja muilta lupaavilta taimimyyjiltä. Voihan ne vaatteet ripustaa sitten vaikka antenniin.

intopii kirjoitti...

Kyllähän tämä meidän autoilu kattaa aikamoisen osan Suomea. Ehkä kuitenkin minulle tärkeimmät - sinun mainitsemasi - osat jäävät käymättä...

Pääkaupunkiseudulta varmasti löytää vaatteen jos toisenkin, mutta minä olen kuule maalaistyttö, joka osaa ostaa vaatteet sellaisista kaupoista, joissa olen aina käynyt. En todellakaan ole mikään Bulevardin boutique-ihminen :-) Rovaniemi rulettaa, tässäkin.

Ja ne taimimyyjät. Ai kamalaa. Autoon ehkä vielä mahtuisi, mutta juuri tällä hetkellä minusta tuntuu, ettei yhtään kasvia mahdu enää PIHALLE. Taidan yrittää loppukesän ajan keskittyä paijaamaan sitä, mitä siellä nyt on, ja tyystin kieltäytyä lisäämästä valikoimaa yhtään enempää. Tämä tietysti saattaa muuttua heti Särkälle sisään astuessani, mutta nyt linjani on tiukkaakin tiukempi. Ai, miksi sitten yhä suunnittelen käyntiä Särkällä tai Taimimoisiolla...? Hehheh, no... tuota... Voihan sitä ajatella, että ne ovat puutarhaihmisen nähtävyyksiä. Joista ei kuitenkaan osteta matkamuistoja.

Saila kirjoitti...

Justjust.
Olen NIIN vakuuttunut.

intopii kirjoitti...

Voivoivoooi, sinä petturi! Sinunhan pitäisi tietysti tukea ja kannustaa ja valaa uskoa ;-D Tämä on kuin muistakin riippuvuuksista irti pyristelyä: kaikki tuki tarvitaan!

Inkivääri kirjoitti...

Lomareissunne kuulostaa aivan mahtavalta!

Jaahas, enpäs ennättänyt sulkea sivua ennen kuin tuo kirjaintarkistus tuli näkyviin, laitankin sinullekin tämän joukkopostaukseni:

*Aloitin kampanjan tuota kommentointia tosi paljon hidastavaa kirjaintarkistusta vastaan. Bloggerissa on nykyään oma roskapostintorjuntaohjelma ja ainakin minulla se suodattaa tosi hyvin roskat pois. Eli mene hallintatilaan, sieltä asetukset, josta kommentit ja siellä *Näytetäänkö sanavahvistukset kommenteissa?* ruksi kohtaan ei näytetä:) Se nopeuttaisi kommentointia tosi paljon, kiitos jo etukäteen.

Itselle vaivalloisempi, mutta käyttäjäystävällisempi tapa kontrolloida kommentteja on kommenttien tarkistus ennen julkaisua. *

intopii kirjoitti...

Ai kamalaa! Olen luullut, että kukaan teistäkään ei joudu käyttämään kirjainvahvistusta, kun se ei tule minulle itsellenikään näkyviin. No, nyt on kiusa poistettu teiltäkin. Kiitos, Inkivääri, kun laitoit tietoa asiasta.