Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.torstai 21. lokakuuta 2010

Minkä värinen on harmaa päivä?

Piti oikein lähteä katsomaan. Onneksi värejä vielä löytyy, niiden eteen täytyy vain nähdä vähän enemmän vaivaa.

Heleää vaaleanpunaista
(Pääskyn?maksaruoho)

Tummaa purppuraa ja kimaltavia vesipisaroita
(Purppurakeijunkukka)

Liekkien värejä
(Rusokirsikka)

Ilotulitusta
(Verikurjenpolvi)

Hopeaa ja kultaa
(Hopeapensas)

Heleää vaaleanviolettia
(syysleimu, kylläkin ihan pinkkikukkainen)


Raidallista
(japaninsara 'Evergold')

Kesänkeltaista ja -vihreää
(isotähtiputki 'Sunningdale variegated')

Iloisenkirjavaa
(valkoalpi)

Linnut jatkoivat härpätystään tänäänkin. Tilhet olivat liittyneet joukkoon massoittain! Niitä roikkui pylväshaapojen latvoissa vaikka miten päin, ja se lumoava helinä kuului taukoamattomana. Kukahan kuvitteli, etteivät linnut laula kuin kesällä? Nytkin tilhiä säesti mustarastas naapurin antennista aivan ihanasti, ja talitinttien tiksutuksen välissä kuului suloinen punatulkkujen "hii".

Tilhet ovat mielestäni aivan mielettömän hyvän näköisiä lintuja. Niillä on asenne kohdallaan, kuten kuvasta näkyy. Tässä paikallinen MC Bombycillan jäsen. "Älä sä ala mulle!"

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihana tilhikuva!!! :-D Ja minustakin punatulkkujen hiihitys on tosi kivan kuuloista. Tämä syksy on ollut niin leuto, että välillä tiaisten laulut ovat kuulostaneet ihan keväisiltä.
Kivoja ruskakuvia, ihana kasvivalikoima sinulla. Minä aloin himoita hopeapensasta viime kesänä, kun eräällä hautausmaalla kulkiessani tuntui tuttu, makea tuoksu. En voinut ymmärtää mikä se oli, ja silti niin tuttu. Hitaasti nenän opastamana kulkiessani havaitsin, että se on hopeapensas mitättömän pienine kukkineen! Samalla tajusin, että sitähän oli lapsuuden pihallani. Tarkistan nyt vielä sinulta, onko siinä ihana makea tuoksu silloin kun se kukkii (kesäkuussa)?

intopii kirjoitti...

Eikö ole ärhäkän näköinen tyyppi? Mua rupesi naurattamaan, kun kävin kuvia läpi :-)

Juu, hopeapensaassa on juuri se ihana tuoksu. Minusta se on aivan aliarvostettu pensas. Lehdet ovat upeat läpi kasvuajan, ja niiden muuttuminen hopeisista kullansävyisiksi syksyllä tekee pensaasta aivan uudella tavalla viehättävän. Ja se TUOKSU! Muistan itsekin ensimmäisen kohtaamiseni sen kanssa. Ihmettelin ja ihmettelin, että mistämistä tuollainen tulee, kunnes kiersin lähelle lähdettä. Ah! Luonnon parfyymia!

Jos pensas tekee ensi keväänä taas hyviä sivuversoja (kuten sillä on tapana), tulepa hakemaan täältä itsellesi pieni alku ;-)