Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Missä on paniikkinappula, missä on paniikkinappula??

Painakaa, joku, painakaa äkkiä!! Kesälomamatka alkaa maanantaina ja minulla on yhä enemmän istutettavaa. Puutarhatuttava toi - sovitun lisäksi - viisi muutakin purkkia, entisiä on istuttamatta kesäkuun alusta alkaen ja ostokasvitkin (aivan, miksi ihmeessä minulla on myös ostokasveja, jos nurkat ovat jo entuudestaan täynnä saatuja? Samaa minäkin kysyisin, jos olisin joku muu kuin minä.) ovat vielä purkeissaan eri puolilla pihaa. Ai miksi eri puolilla? Koska tietenkään niillä ei ole valmiiksi mietittyjä kohtia kukkapenkeissä. (Varjele, että sitä on tyhmä! Älkää ikinä, ikinä, ikinä ostako tai ottako vastaan kasveja, jos teillä ei ole niille valmista paikkaa.)

Kello on yli 21, ulkona on mittarin mukaan yli 23 astetta lämmintä eikä pieninkään tuulenviri helpota epätoivoisen puutarhaharrastelijan hikistä urakkaa.

Puutarhatuttavan suosituksesta sorruin ostamaan kolme syysvuokkoa. Ihanat lehdet. Kuulemma vaaleanpunainen / purppura, kaunis kukka. Leviää juuristonsa avulla, tarvitsee kasvurauhan (hitto!) ja talvisuojauksen (hitto!). Miten minä ne voin istuttaa, kun en tiedä vielä varmasti niiden paikkaa?

Komeamaksaruoho 'Matronat' sain sentään paikoilleen, mutta niiden edessä oleva siperiankurjenmiekka pitää siirtää. En siirrä nyt. Päivänlilja 'Catherine Woodburyille' kaivoin paikan aidan viereen, ja kiskoin hopeahärkkiä alta pois (ihana, mutta viheliäinen kasvi; leviää ja kasvaa, enkä mitenkään raaski heittää kompostiin, vaikka hyvinkin pitkälti pitäisi.).

Sitten olisi italiankelloa, amurinängelmä, tummakurjenpolvea, salviaa, kiurunkannusta... EIIIIIIIIIII!!!!

Ei kommentteja: