Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.torstai 15. heinäkuuta 2010

Terveisiä Lapin pääkaupungista.

Kesälomareissu on kutakuinkin puolivälissään. Sää on ollut täälläkin kuin kosteassa villasukassa, mutta tänään tuuli on ystävällisesti kääntynyt pohjoiseen ja viilentänyt ihanasti ilman. Nyt jaksaa taas.

Saman tien hyödynsin kelit ja kävin anopin kanssa ihailemassa Kirkkolammen reunalla olevia perennaistutuksia. Tarkoitus oli laittaa niistä kuvia tännekin, mutta enköhän tupelo jättänyt kameran välipiuhan kotiin. Siellä se napottaa nätisti kotitietokoneen vieressä pöydällä. Pitää palata asiaan sitten ensi viikolla.

Onhan tämä Rovaniemi hieno pieni elävä kaupunki. Tykkäisin asua täällä, ellei täällä olisi niin pirusti sääskiä ja muita, ihmislihaa himoitsevia möllisköitä, ja ellei kasvukausi olisi niin lyhyt, ja ellei tämä olisi viitosvyöhykkeellä kakkosen sijasta. Jokivarret ovat ihania, maisemat huikaisevia ja kesäyöt niin kirkkaita.

Oli mukavaa taas nostalgisoida tutuissa paikoissa. Käytiin katsomassa taloa, jossa meillä oli ensimmäinen yhteinen koti, nyittiin yliopiston ovia (ei se vaan ole auki heinäkuussa, ei) ja käveltiin uudestaan vihkikirkon käytävää pitkin, tällä kertaa vieressä pomppivan Eka Vekaran kanssa, joka nauttii mummolassa olostaan täysin siemauksin.

Puutarhamyymälöissä oli tarkoitus vierailla kerrankin. Käydä katsomassa, mitä täällä myydään. Vaan täällä Lapissa ne kuulemma ovatkin ihan sesonkikauppoja ja lukitsevat ovensa suurinpiirtein juhannuksen jälkeen. MITÄH??!!? No ihan oikeasti. Voi ällistys...

Toinen ällistyksen aihe ovat Napapiirin lahjatavaramyymälät. Missä on KUNNON jouluputiikki? Se, joka myisi huikean kauniita joulukoristeita ympäri vuoden, eikä hyllystä löytyisi yksiäkään poronnahkabikineitä. Siellä olisi korkealaatuisia, vaikka keräilykohteiksi sopivia kuusenkoristeita, kauniita kynttilöitä, ovikoristeita, liinoja... eikä mitään soopaa, mitä kaikki myymälät näyttävät olevan tällä hetkellä pullollaan. Sen 20 vuotta, mitä minäkin olen tiiviimmin ja harvemmin Napsulla käynyt, tuotevalikoima on pysynyt tunnollisesti samana.

No, vissiin se kerran elämässä tai vuodessa visiteeraaville turisteille riittää. Olihan siellä taas linja-autolasteittain väkeä, ja moottoripyöriä riveissä.

Ei kommentteja: