Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.perjantai 30. huhtikuuta 2010

Sää uhkaa vapunviettoa.

Kello on vähän yli kaksi iltapäivällä. Lämpömittari näyttää melkein viittätoista astetta, aurinko paistaa pilviverhon takaa ja keli on hyvin, etten sanoisi, viehättävä. MITÄ HELVETTIÄ (pardon my French)?? Kahden tunnin päästä pitäisi olla ystäväperheen luona valmistelemassa vappuaaton ateriaa ja avaamassa ensimmäistä kuohuviiniä, ja ulkona on mahtava sää? Eihän tämän näin pitänyt mennä. Nyt pitäisi myrskytä ja tuulla ja sataa tulta ja tulikiviä (tai ei kiitos sentään, Islanti, pitäkää oma vähä maaperänne ihan siellä itsellänne), jotta vapunvietto ei menisi tyystin pilalle. Jos keli on näin hyvä, minä en halua viettää vappua. Minä haluan olla pihalla!!

Pitkää itämisaikaa tarvitsevat kesäkukat voisi kylvää jo ulos. Penkkien kanttaukset pitäisi siistiä, rikkaruohot kitkeä, tutkia talvitappiot, jotka kai viimeistään nyt alkavat näkyä, tai siis ei-näkyä (minullako muka joku kasvi kuolisi, höpsis). Paljas maa houkuttaa seireenin lailla: "Tähän kohtaan mahtuisi hyvin uusia kasveja, etkö hakisi jostakin puutarhakaupasta muutaman ihanuuden...?"

No, ehkä minä kestän vapunvieton kauniissakin säässä. Pääsen kuitenkin rakkaan ystäväni ja hänen perheensä seuraan, aloittamaan grillauskauden, syömään paaaaaljon muutakin, juomaankin jotain ja pukeutumaan muuhun kuin virttyneeseen verkkaripukuun, vetämään päähän ihan toisenlaisen lippiksen kuin normaalisti. Äh. Kynnenalusetkin pitää yrittää jollakin konstilla puhdistaa (vai vetäisikö vain tummaa kynsilakkaa päälle...?). Tulossa on kaikesta huolimatta varsin siedettävä vappuaatto :-)

Ja onhan aina huominen.

Ei kommentteja: