Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.torstai 23. toukokuuta 2013

Harmaan Annan luonaVierailin tänään elämäni ensimmäistä kertaa Annalan huvilan mailla, Hyötykasviyhdistyksen taimipäivässä. Kiertelin ensin puistoa ympäri ja vain ihailin, harmaasta säästä huolimatta.

Puiden alle oli jätetty ihanasti pidempi nurmi, ja siellä, mistä ruoho oli leikattu, ei ollut VOIKUKAN VOIKUKKAA. Ei siis ainoatakaan. Eikä muitakaan rikkaruohoja.
 Tässä oli vain tulppaaneita ja sinisiä orvokkeja. Hieno!

Onko suomalaisempaa kuin koivun "jussipaita"?
Kierrellessä näkökenttään tuli yllätys!
Tässä oli huikean kauniit siemenkodat, kenelle kuulunevat. Jollekin piikkiputkelle...?

Läheisen talon pihalla oli narsissivankila... :-( Vapauttakaa meidät, vapauttakaa, please!
Sitten pääsin itse asiaan. Paikalla oli Hyötykasviyhdistyksen lisäksi useita kauppapuutarhoja, sekä ehkäpä myös aktiivisia yksityisharrastajaviljelijöitä. Ostettavaa... kröhöm, siis KATSELTAVAA oli todella paljon, oli sekä perennoja että hyötykasveja.

Enkä mahtanut mitään. Vakka-Taimen valkoinen kylmänkukka ja fritillariat saivat rahan vaihtamaan omistajaa. Ensimmäiset perennat siis ostettu. Ostin myös pari unelmatädykettä pihallani kasvavan Ykä Yksinäisen seuraksi. Eihän yksi sellainen ihanuus ole mitään. (Olisi pitänyt ostaa ne kaikki sieltä; maksoivatkin vain kaksi euroa kappale!)

Hyötykasveja lähdin hakemaan, erityisesti siemenperunaa, ja hyötykasveja ostin. Villirucolan ja punalehtisen basilikan taimia, keltalehtisen sitruunatimjamin, kirjavalehtisen salvian sekä oikealla näkyvän ihastuksen, saksankirvelin. Oli niin hentoinen lehti, että hurmaannuin täysin. Olen nähnyt toisenlaisillakin lehdillä varustettuja saksankirveleitä, mutta tuo oli aivan lumoava! Ihanalta keltasadetakkiselta mummolta ostin siemenperunaksi 'Herthaa'.

Joko on viikonloppu, joko on viikonloppu? Pääseekö istuttamaan?

*Muoks* Googlasin tuota saksankirveliä, enkä kyllä löytänyt yhtään tuonnäköistä kuvaa tai kasvia. Kaikki olivat enemmän tai vähemmän koiranputken näköisiä, kuten kasvi onkin. Minkähän oikein olen ostanut? Tunnistusapua kaivataan, kiitos...

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Jaa-a. Minäkin tuota saksankirveliä mietin. Enemmänkin fenkolilta näyttää. Tai vähän Meumilta, mikä se olikaan, karhunjotakin? Tai yhdeltä akvaariokasviltakin se vähän näyttää...
Tuo piikkinen on varmaan karstaohdake. Se ompi hieno! Sopis esim. kimikkien kaveriksi, kröhöm, esim. tontin laidalle näkösuojaksi.
Voi että, Vakka-taimikin oli siellä! Ooooo. Toivon hartaasti, että he ovat kotiseutuvillaan Uudessakaupungissa viikonloppuna! Tosin en vielä tiedä mitä heiltä haluan, mutta eiköhän se selkene kun näkee tarjonnan ;-)
Onnittelut hienojen ostosten johdosta!

pirkko kirjoitti...

Hienoja ostoksia. Apuva pääsenköös mä mihinkään puuatarhatapahtumaan enää tänä suvena...

Mulla on saksankirveli, joka on ihan erilainen ;) Ja fenkoli, joka on aikas samanlainen ;)

intopii kirjoitti...

No ei ollut saksankirveli. Oli se Sailan aprikoima "Meum jotakin", eli karhunjuuri. Toivottavasti kukaan kasvia ostanut ei kuvittele syövänsä lehtiä tai siemeniä... (liekö karhunjuuri myrkyllinen, mene ja tiedä, mutta ei se liene syötäväkään).

Googlasin karstaohdakkeen, ja huikean erikoisen näköinen on! Ehkä voisin harkita sitä pihallemme; näyttää siltä, että linnut tykkäisivät siitä talvella.

Pirkko, fenkoli olisi ollut aivan yhtä hyvä veikkaus. Juuri vastaavat hentoiset, keveät lehdet ovat tässäkin. Karhunjuuri kuitenkin.

Tia kirjoitti...

Ihanalta paikalta näyttää tuo Annala, sinne pitää päästä! Varsinkin, jos tuonne sisätiloihin vielä pääsee kurkistamaan...

intopii kirjoitti...

Tia, Annala oli kyllä vallan hurmaava! Tuohon pää(?)rakennukseen ei päässyt sisään, mutta sivurakennuksessa ainakin taimitorin aikana oli kahvila, lieneekö muulloinkin.