Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Orvokista, lehdokista viis, minulla on vuokkoja!

Olen ollut ahkera taimivaihdoissa kävijä useiden vuosien ajan. Kyydissä on aina tullut enemmän kuin on mennyt, ja ihanaa on ollut joka kerta.

Viime vuonna matkaan päätyi erityisen paljon sellaista, jota en ollut sopinut vaihtavani. Hämyvuokkoa, sinihämyvuokkoa (A. nemorosa 'Royal Blue'), vihertävää vuokkoa (joko 'Green Fingers' tai 'Green Dreams' tai jotakin vastaavaa), puolikerrattua valkovuokkoa, keltavuokkoa... vuokkoja. Todellakin pyytämättä ja yllättäen tulleita.

Sijoittuneena (kuka lie ne siihen tällännytkin?) ovat ikävästi paikkaan, jossa näin keväisin on kylpyankoille sopiva lampi, eli en ole kovasti niiden hengissä oloon luottanut. Mutta hey presto: tänään kipinkapin Marttojen kevätkokoukseen rientäessäni pyörähdin pikaisesti takapihalla (AINA on aikaa pihakierrokselle) ja näin ne kaikki. Joka ikisen. Ne ovat elossa! Ja nousevat pienin, vihertävänpunertavin, hammastikun ohuin mutkavarsin märästä ja kylmästä maasta.

Voi valtaisaa, mikä ELÄMYS.

Elämys tämäkin, tai oikeastaan kaksi.

a) minä pystyn lisäämään kuvia tähän blogiin. HURRAA!
b) tässä on kevätkurjenmiekka 'Purple Gem'. Niin kaunis, niin kaunis ♥
Parvekelaatikoissa on mininarsisseja ja helmililjoja. Siellä on kuulkaa syttynyt ihan rakkaus... *pusi* Vaikka onko tuossa nyt kaksinnaimisesta kysymys?
Tästä nousee The Oranssit ja The Pronssinväriset tulppaanit. Lehdet ihanasti sävy sävyyn. Odotan, odotan...


Odotan jännityksellä myös sitä, miten tirpposet ottavat vastaan pihapuihin viritellyt linnunpöntöt. Hauskaa oli huomata, että parista pöntöstä käytiin oikea tiaisten taistelu, kun sinitintti ja talitintti kävivät asuntonäytöillä toinen toistaan hanakammin. En tosin tiedä, ovatko asuntokaupat jo syntyneet, kun en ole ehtinyt käydä niitä pihalla tutkimassa, mutta toivotaan.

14 kommenttia:

PilviP kirjoitti...

Tosiaan, olet kyllä nimesi veroinen INTOpii justiinsa nyt, kuten jo tuolla meikäläisen blogissa kommentoit :) Vaikka kello lyö jo näin paljon, niin tekstiäsi lukiessa nousi hymy huulille ja hyvä etten intoutunut myös sohvalta nousemaan ja pihalle pinkaisemaan (mikä tosin on parempi jättää huomiseen).

Pidän ehdottoman totena tuota pihakierrosfilosofiaasi! AINA on aikaa.

Laitathan nyt kuvallisena kuvia sitten noista odotettavista tulppaaneista? Kuulostavat kerrassaan herkullisilta näin vaaleanpunainen-lila-akselilla hortonomeilevalle :)

Cheri kirjoitti...

Asunnontarvitsijoit on täälläkin enemmän kuin pönttöjä täytyy pikaisesti värkätä pari lisää.
Aina on tosiaan aikaa pihakierrokselle, aamulla ensimmäiseksi, päivällä kesken töiden ja illalla viimeisessä valossa :)

Saila kirjoitti...

Voi mahtavaa, saat laitettua kuvia! Pienennäthän ne nyt, niin tila ei kai tulevaisuudessa lopu sitten ikinä kesken, joohan?
Ihana tuo 'Purple Gem'. Muistin totaalisesti väärin, omani on 'Halkis'. Ai ihanuutta sekin <3
Jei! Mullakin on sitä 'James Wildia', jos se on sitä tulppaania mitä sinullakin. On tää.... parasta aikaa, nin parasta!

Tiina kirjoitti...

Jihuu, olet selättänyt kuvaongelman!! Älä sitten kurasta sitä kameraa enää tähän kohtaan, sitten ei ole millä kuvaisit ;) Ihania keväisiä väriläiskiä puutarhassa!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania! Jee kuvia. Mitä taikoja teit?
Vuokot on ihastuttavia eikä niitä voi olla liikaa.( toistanko itseäni;)?)

P.S. Yritin laittaa sinulle ihan privana sähköpostia mutta en löytänytkään osoitetta :-0 vaikka olin varma että se on tallessa...

R&T

~R&T~ kirjoitti...

Tarkennan, osoite oli väärä... ;)

R&T

pirkko kirjoitti...

Jee, kuvat toimivat taas! Hyvä juttu :) Sulla on komee vuokko-valikoima, mullakin haaveena.

Geranium kirjoitti...

Voi veikkonen, mikä vuokkonen (pitäisi olla monikossa, ei vaan rimmaa). Kuulostaa hienolta kattaukselta vuokkoja, niistä täytyy sitten kukintavaiheessa saada kuvia! Joo, ja nuppuvaiheessa.

Meillä oli pönttönahinaa viime keväänä nimenomaan tali- ja sinitiasten kesken. Tali-t voitti, vaikka sini-t:n sanotaan olevan vielä ärhäkämpi kuin serkkunsa. Sini-t siirtyi kymmenen metriä sivuun ja löysi uuden, koskemattoman kodin. Hyvin kävi kaikille :)

Nettimartta kirjoitti...

Toden totta, AINA on aikaa pihakierrokselle. Nättiä näkemistä sulla onkin pihallas. Valtava määrä vuokkoja. Mulla on (vaan) pieni läntti luonnon valkovuokkoja.

Kuhinaa pöntöissä ja kohta on pihoilla puhinaa, kun pyllimme siellä innoissamme.

pioni kirjoitti...

Vuokoista on tullut munkin lemppareita, saisivat vaan levitä vielä sukkelampaan:)

intopii kirjoitti...

PilviPulla, kyllä into on onneksi taas palannut. Ainakin hetkittäin. Tänään tuijotin silmästä silmään voikukka-armeijaa, mutta into niiden hävittämiseen ei ollut kohdallaan.
Laitan varmasti tulppaaneista kuvia; värivalinta nimittäin on yhtä ällistyttävä minustakin; tavallisesti komppaan sinun valintojasi!

Cheri: minä en voi vieläkään olla varma, että meidän asunnot meni lopulta kaupaksi. Ehkä niihin käytiin vain tutustumassa.

Saila: kyllä pienennän, niin pieniksi kuin voin. Klikkailkaa te sitten niitä isommiksi; se käsittääkseni onnistuu.
Oliskohan minullakin ’Halkisia’? Purple Gemien joukosta nousee nimittäin ihan toisenvärisiäkin kukkia.

Tiina, koitan olla kuraamatta ja saada teidän nähtäväksi väriä sitä mukaa kuin sitä tulee.

Rosmariini&Timjami: en todellakaan tiedä, miten sain kuvat näkyviin. Pienensin kaikki mahdolliset kuvani vuodesta miekka ja kilpi lähtien, ilmeisesti sillä oli vaikutusta.
Laita meili osoitteella tee-et-tee@hotmail.com.

Anonyymi kirjoitti...

Sinne pistin postin;) nyt uudelleen...
R&T

pirkko kirjoitti...

Blogissani on jotakin sinulle :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Oletko kuullut Puutarhaliiton järjestämästä Avoimet puutarhat -tapahtumasta? Tutustuimme blogiisi ja mielestämme puutarhasi voisi sopia hienosti tapahtumaamme. Lisätietoja saat sivuiltamme www.avoimetpuutarhat.fi.
Lähetämme myös mielellämme Sinulle sähköpostia, jos välität meille sähköpostiosoitteesi
osoitteeseen bongaa.puutarha@puutarhaliitto.fi

Ystävällisin terveisin,
Puutarhaliitto ry / Avoimet puutarhat