Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Huhtikuun ensimmäinen viikko

Maanantai, 2.4. klo 6.30.

Voi räkä.
Ei tainneet linnutkaan olla kovin riemuissaan, siitä huolimatta, että pönttö oli täynnä ruokaa.
Keskiviikko 4.4. ja nokka tätä väylää pitkin kohti Ruotsia. Mainio merisää!
Suomenlinnan viimeiset (vai ensimmäiset?) rantamuurit jäävät taakse ja aava(hko) meri on edessä.
Perillä pääkohteena oli Vasa-museo, missä emme olleet ennen käyneet. Ihme ja kumma: kuusivuotias oli hurjan kiinnostunut ja meillä vierähti useampi tunti laivan ympärillä.

Tässä on ns. "tilanne päällä": laiva kallistuu kallistumistaan ja merimiehet loikkivat jo hädissään ulos sieltä, mistä pääsevät.

Viisikymmentä hukkui, muut pääsivät ehjin nahoin pois. Vuonna 1628.

Laiva lepäsi savisella merenpohjalla yli 300 vuotta ennen kuin se parin vuoden työn jälkeen nostetttin ylös. Oli se komea alus, ei voi muuta sanoa.
Nämä sen sijaan seilaavat kyllä: Viking Amorella...

...ja Tallink Romantika.
Serenadessa oli melko märstiset ikkunat, mutta tästä kuvasta jotenkin kuitenkin alkaa soida Siljan tunnusbiisi päässä: Dam dam dam padadadadam-padadadadam, damdamdam padadadadam-padadadadam...
Entä sitten kotona pitkäperjantaina? No, ikkunatkin ovat likaiset, mutta maisema vielä likaisempi. Lunta tuli, märkää lunta. Blääh.
Kaikkia märkä lumi ei haitannut: Eka Vekara ja Herra Mies pykäsivät talven (ehkä) viimeiset lumiukot. Saanko esitellä: Meidän Perhe. Vasemmalla EV, keskellä minä ja oikealla HM.

Hyvää pääsiäisen loppua kaikille!

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Hehheh, ihana perhepotretti! Teidän perheessähän seilataan Ruottiin vähän väliä...

intopii kirjoitti...

Eikö ole ihan suorastaan näköispatsaat rivissä?

Joo, kyllä nyt ainakin minä pääsen Ruotseilemaan / laivailemaan tänä vuonna. Äskeinen oli vuoden kolmas jo, vaikka ollaan vasta huhtikuun alussa; toinen matka Ruotsin suuntaan. Ja ensi perjantaina (se on jo perjantaina!!!) lähdetään taas. Kesäkuussa odottaa Tallinna toisen kerran tänä vuonna, ja syksypuolella olisi vielä mahdollisuus kahteen Tukholman reissuun. Äitini totesikin lakonisesti, että minusta on tulossa laivatyttö... hehheh.

Eeviregina kirjoitti...

Laivatyttö... Kävinhän minäkin Tallinnassa ja on se kevät vähän edennyt. 10 päivää sun kuvia aikaisemmin Helsingin rannat olivat vielä jäässä!
Eli hiljaa hyvä tulee...usko pois!
Meillä on kevätkukkia kuljeteltu vuorotellen terassille ja yöksi sisälle, on ollut paljon pakkasta öisin.
Ensi viikolla alkaa työt ja kovasti odottelen lumien sulamista, pitäis päästä kohta haravoimaan!
Mukavaa kevään jatkoa!

pioni kirjoitti...

Käypä hakemassa iloinen haaste blogistani:)

Nettimartta kirjoitti...

Sää näköjään matkustelet munkin puolesta. Hyvä niin, ni mä voin könnätä pihallani edelleen ;)

Lumet on sen verran sulaneet, että tulppaanin piippoja pilkistelee etelärinteessä. Ai joo, Marttaliiton sivuilla on mun uusin blogijuttu...

intopii kirjoitti...

Eeviregina: ihanko totta? Me juuri mietimme, että mahtoiko ranta edes jäätyä tälle talvelle (kumpikaan meistä ei juuri rannan tuntumassa pyöriskele, vaikka siipalla työpaikka on ihan noin öbaut 200 metrin päässä torista :-D ) Alkavien töiden johdosta toivottelen työn iloa, ja iloista kevään tuloa myös sinulle!

pioni: kiitos!! Käyn kurkistamassa <3

Nettimartta: joo, kyllä tässä yllättäen näitä reissuja pukkaa. Toistaiseksi ei edes uuvuta :-)

Mahtavaa, että tulpsut ovat jo näkyvillä sinullakin. Täällä myös on pitkiä piippoja siellä täällä (josko NYT merkkaisin niiden paikat muistiin?).

pirkko kirjoitti...

Kiva perhe teillä!

intopii kirjoitti...

Pirkko: eikös olekin :-D Suorastaan jäätävä... Ja nykyisin myös edesmennyt, luojan kiitos. Vaikka kuinka ovat ystävällismielisiä ja rauhallisia, ei niitä silti jää tässä vaiheessa vuotta kaipaamaan niin yhtään!! Toivottavasti tulevat takaisin vasta ensi vuonna.