Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Minimessut.

Jopas oli pienet puutarhamessut Helsingissä. Höh. Aiemmin kuutoshalli Messukeskuksessa on ollut paljon laajemmin käytössä; nyt oli ehkä vajaa puolet hallista varsinaisen Oma Piha -messutapahtuman alueena. Samassa hallissa olivat myös Oma Mökki ja Sisusta! -messut. Mökkipuolella en edes käynyt, ja sisustuspuolikin oli ihmeellisen vaatimaton, vaikka siihenkään en jaksanut aikaani juuri käyttää. Missä lienee vika...?

Kukkasidonnan SM-kisat oli sijoitettu kauas varsinaisesta puutarhapuolesta, ja sidontanäytöksiäkin oli ihan messujen takanurkassa. Kyllähän kaikkien kasvien pitäisi olla niitä sisäänvetotuotteita! Niitä pitäisi ripotella pääreittien varrelle niin, että edellisestä katse yltäisi aina seuraavaan houkutukseen, ja välikojuissa voisi sitten myydä sitä lakritsaa tai peltituotteita. Jonkun myymäläsuunnittelun ammattilaisen soisi kyllä olevan messukäytävien suunnittelussa apuna...

 Tästä se kuitenkin alkoi.
Jorintorin kojussa oli panostettu tulppaanimyyntiin. Puntissa taisi olla 50 kpl ihanuuksia. Ja minä pöhkö en ostanut.
Multasormen messusomistus oli yksi näyttelyn onnistuneimmista - ja kiinnostavimmista, päätellen ihmispörinästä ja kameroiden räpsynästä.

Puutarhahaltiat Sirpa ja Sirkku olivat upean alueen takana. Kaksi kertaa 150 senttiä täyttä touhua, ja taitoa!

Ruukut oli mielestäni kauniisti verhoiltu juuttisäkeillä. Sopii hyötyviljelyyn erityisen hyvin.
Näyttävä "focal point": allas kauniisti kelluvine valaisinpalloineen sekä mahtavan värisiä kuunliljoja keväisten sipulikukkien täplittämänä. Tykkäsin kovasti. Jos pihallani olisi allas, noita pallovaloja laittaisin sinne kellumaan. Ne olivat tosi hauskan näköisiä! "Savukoneen" jättäisin sen sijaan laittamatta ja korvaisin sen vaikka sopivannäköisellä pienellä suihkulähteellä tai muulla pulputtimella.
 Kirpparikengät uusiokäytössä. Haltiat olivat istuttaneet kukkasipuleita myös lasten pikkukumppareihin, crocseihin ja käsilaukkuun.
Pääsiäisen lähestyminen oli huomioitu.
"Ja metsässä hiipi se hiljainen..." Fiskarsin istutuslapio. Kaikki kunnia ansiokkaalle yhtiölle, mutta jos innokas puutarhaharrastelija saa valkoisen puutarhatyökalun pysymään valkoisena, nostan hattua tuotekehittelijöille.
Magnoliat olivat viime vuoden ykköstrendejä, tänä vuonna tämä oli yksi harvoista. Edusti kyllä lajiaan ansiokkaasti.
Erikoisen hieno kukkaseinämä. Olenkohan koskaan aiemmin nähnyt keltaista flamingonkukkaa?
Näyttävä pajunkissaportti, kivikorit (tämän vuoden hitti) ja huikean korkea keskisomiste olivat tämän mallipihan elementtejä.
 Koiramäen Pajutallin perhospönttö.
...ja leppäkerttupöntöt. Aika suloisia...
Yksi harvoja paikalla olleita puutarhajulkkiksia: Herra Kärhö, Börje Fri, Puutarhakeskus Sofianlehdosta Helsingistä.
Ruostunut rauta miellyttää minun silmääni kovasti. Tässä siitä oli tehty kaunis istutusallas somistamaan Lyhty ry:n messuosastoa. Huomatkaa miniminimaljakot etualalla. Supersomia!!
 Lakan Betoni oli tehnyt eteläeurooppalaisen somistuksen omalle osastolleen. Jostakin syystä tykkäsin näistäkin.
Mitäkö ostin? Todella, todella vähän mitään. Tärkeä hankinta oli Omenamintun keittokirja Kausiherkkuja omasta pihasta, johon sain kirjailijalta itseltään omistuskirjoituksenkin :-)

Toinen merkittäväksi osoittautunut ostos oli Sofianlehdon osastolta mukaan jäänyt pioni 'Buckeye Belle', jonka Börje Fri totesi olevan vähintään Suomen paras. Hän saattaa olla oikeassa, sen verran hyvät alut ja komeat juuret ruukussa oli :-D

Ostinko muuta...? Enpä tainnut. Otin muutamia esitteitä mukaan, mutta enimmäkseen vain katselin ja tarkkailin.

Ihan kiva reissu.

Arvatkaapa muuten, mikä tässä on? No tietenkin pensasmustikka. Suomen suurimmaksi mainittu. Ja se oli myynnissä. En harkinnut ostamista...

2 kommenttia:

R&T kirjoitti...

Kiitos, että sain piipahtaa messuille kuviesi avulla.

intopii kirjoitti...

Hei, ystäväni, pitkästä aikaa!!

Eipä kestä; oli ilo jakaa tunnelmat kanssasi. Ajattelin, että olisit sinäkin tullut käymään Hgissä ja olisin kuullut tulostasi vaikkapa blogin kautta, mutta hiljaisuus vallitsi viime hetkeen saakka...