Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Ke-ke-ke KEVÄT! Kevätkevätkevätkevät. Kevät!

Onhan teilläkin jo sellainen?

Meillä täällä keskisessä Etelä-Suomessa oli niin vallattoman ihastuttava päivä, että. Autoon pysyvästi kiinni janttautuneet lumi- ja jääkökkäreet sulivat noroina pois, työhuoneen ikkunan ulkopuolella paistoi aurinko uskomattoman hienosti koko päivän, lounasravintolan ikkunoista näkyi hiihtäviä ihmisiä ja tuulilasinpesuneste lähti hyvää vauhtia hupenemaan, kun tiet olivat pelkkää kuran roisketta ja valkoisilla hangilla komeilivat kunnon rusketusraidat. Mutta sitähän se aurinko teettää. Nih!

Ei tästä ole enää kuin tilapäisiä nyrjähdyksiä talven suuntaan (mitä nyt perjantaiksi on taas luvattu kunnon lumimyräkkää). Se on kuulkaa menoa nyt eikä nokitusta. Huomenna alkaa maaliskuu ja se näyttää maata jo ihan vanhan kansanviisaudenkin mukaan. Meillä asfaltti pilkottaa jo monessa kohdassa, Tukholmassa vihertää jo jonkun huhun mukaan, ja kollega kertoi puhuneensa aamulla Tanskaan ja kuulleensa, että sinne oli luvattu täksi päiväksi viittätoista astetta lämmintä.

Kyllä tässä skeptisinkin alkaa väkisin olla sitä mieltä, että tulee se. Kyllä se sittenkin tulee. Vaikka ympäröivä maisema on kuin napajäätiköllä. Tosin sielläkään ei liene tällaisia lumikinoksia tienlaidat ja -risteykset(!) täynnä. Aja siinä sitten ristillisesti. Tänäkin aamuna meinasi tulla naapuri kylkeen, kun en vain yksinkertaisesti nähnyt hänen tulevan, eikä hänkään tasan tarkkaan voinut nähdä minua. Onneksi vauhti oli tipunaskelissa, kun ei auraamattomalla (sic!) kadulla lujaa pääse.

Vaan enää kohta sekään ei haittaa. Kevät tuli, lumi suli, puro sanoi pulipuli. Katsokaapa vain.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän sitä kevättä on ilmassa pikkiriikkisen täällä itäisessäkin Suomessa :) lunta melkein metri ja hiihtokelit parhaimmillaan, mutta lintujen ääntelystä kuulee kevään. Pilvistä on ollut muutaman päivän, mutta silti niin ihanan keväisen valoisat aamut...

~R&T~ kirjoitti...

Meidän pikkuneiti viime viikolla pissatti pikkukoiraa pihalla ja tuumasi sisälle tullessaan: Ulkona kuului ihan uusia linnun ääniä :). Kevät, kevät...

elämäni matkat kirjoitti...

Voi miten positiivinen kevät-kirjoitus!

intopii kirjoitti...

Kiitos, kaikki. Ei sille mitään voi, kyllä se tuntuu idässä ja lännessä, etelässä ja... toivottavasti kohta pohjoisessakin. Eikä sen positiivista vaikutusta VOI estää. Aah, tätä iloa, vaikka vesi roiskuu ja kura lentää. Plussa lämpömittarissa on aina plussaa!!

pioni kirjoitti...

Joo, on se meilläkin! Vettä on tippunut räystäistä koko päivän, viime yönä lämpötila pysytteli plussan puolella.

Nettimartta kirjoitti...

Kevätfiiliksissä ollaan täälläkin osoitteessa, Hämeessä. Aurinko on sulatellut portailta lumet ja hankikantoa myöten koira viilettää kaverinsa kanssa pitkin pihapiiriä. Auvoista!