Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.perjantai 17. helmikuuta 2012

Ihan vielä ei ole kevät

Tuli lunta. Taas. Puuvajalle vievä takapihan polku oli vähän tukossa. Ei jaksettu kolata aamulla varttia vaille kuusi. Kun etupihallakin riitti raivattavaa: auto piti saada ajetuksi pihalta ulos, että talon asukkaat pääsivät kukin omiin päiväpuuhiinsa. Iltapäivän laskeva aurinko paljasti vielä maiseman,  mutta teki siitä onneksi edes kauniin :-D Ei harmittanut ihan niin paljon.

Auringonlaskukin oli ihan ihailtavan näköinen.  Tässä se loistaa naapurin katon yllä.
Ja tässä sitä katsotaan omalta pihalta, terijoensalavan viereen kolatun lumikinoksen juurella kyykyssä ollen. Vähän tunturimaista maisemaa... ;-)
Tämä taas on talven tärkein asia. On meinaan ilmaveivi kehkeytymässä.

Eipä tainnut Granlundin äidin poika tietää, minkä buumin viime keväänä aloitti.

Vaikka minun blogissani ei ole vielä kevät, onneksi muilla on. Kurkistakaapa vaikka niitä blogeja, joita luen (tuossa vieressä on lista).

Ja onhan se kevät kuitenkin mielessä minullakin: haastattelin juuri tänään puutarhaihmistä, joka kertoi kevään uutuuksista. Tulossa on mm. vaaleanpunainen mustikka(!). Kuulostaa yhtä eksoottiselta kuin se valkoinen mansikka, jota muutamat nettikaupat markkinoivat. Geeniteknologia jyrää...

Vaikka ostoksia en ole vielä tehnytkään, kukaan ei ole estänyt - voinut estää - minua kurkistelemasta. Korpikangas, Viherpeukalot, Hyötykasviyhdistys, Thompson & Morgan, Odlarglädjen... ja hirvittävä henkinen kidutuskeikka Cayeux Iris -sivustolle. Mistä tulikin mieleeni jännittää sitä, että mahtaako Tommolan tilan messupisteeltä viime kesänä ostamani salaperäinen "Orkidea" nousta tänä vuonna? Entä ne muut, jotka siirsin toiseen, toivottavasti iiriksille edullisempaan paikkaan, "Orkidean" lähelle? Näenkö pikkukurjenmiekat, entä sen siperiankurjenmiekan, jonka lajikenimessä oli joku "gold", joka kuvassa näytti upealta ja jonka sain rakkaalta puutarhaystävältä pienenpienenä siemenkylvöstä kasvaneena taimena? Oi oi oioioioi... MIKSI ihan vielä ei ole kevät??

2 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oijoi, sehän tässä kiinnostaakin (siis kevät), plus se, lähteekö vesipumppuni käyntiin. Hassua, kun on nollakeli mutta maa roudassa prkl. Kaapeli ei ehkä pidä pari viikkoa käyttämättä ollutta vesiletkua tarpeeksi sulana. Pitänee mennä huomenna hiustenkuivaajan kanssa häärimään pihalle...
Mitä, ei kai minua nyt syytetä yltiökeväisyydestä. Ei kai??? Kuules, juuri yhteysaluksella vietin aikaani lukemalla iltapäivälehteä ja loppukuun sääennustetta jossa oli korkeintaan miinus kahta koko helmikuu!!! Ja tän viikonlopun jälkeen luvattiin PLUS kahta! Nih!
Teilläpäin on kai lunta tullut riittämiin. Minä löysin kahden viikon takaisen kärrynjäljet pihalta, vaikka tänään pyrytti jonninverran täälläkin. Lumen syvyys taitaa olla 15 cm näillä main. Se sulaa äkkiä alkuviikon vesisateissa, joita on luvattu...! Ja ehkä se vesiletkukin sulaa...!

intopii kirjoitti...

No voihan vesipumppu. Ja kärrynjäljet. Ja nollakeli! Meiltä saisi hakea kärryJÄ, jos ne olisivat vahingossa pihalle jääneet.

Muistapa varoa sähköiskuja, jos vedät hiustenkuivaajan pihalle ja käytätkin sitä vielä siinä vesikelissä. Gummisaappaat jalkaan ja gummihanskat käteen ja gummipuku päälle, kiitos. Että pääset paikallisaviisin kanteen (jos et untuvahousuissasi ole vielä päässyt).