Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.maanantai 14. helmikuuta 2011

Valoa ja iloa ystävälliseen päivään!

 

Tämän päivän aamu valkeni huikealla auringonnousulla. Näytti aivan kuin puut olisivat olleet liekeissä. Eikä aurinko ole hylännyt muutoinkaan koko päivänä, vaan lämmittänyt - sisälläolijoita; ulkona siitä ei tarkene jäädä nautiskelemaan - sydämensä kyllyydestä. Kolmeen suuntaan ikkunallisella etukuistilla on ollut reilusti yli 20 astetta lämmintä, vaikka sen peruslämpö on n. 18 asteessa. Siellä olevat viherkasvit ovat varmasti ihmeissään lämpötilan vaihteluista, eivät kuitenkaan onneksi ole nokkiinsa ottaneet.

Viimekesäiset pelargonini ovat talven ajan olleet riipin raapin kuistilla hengissä, mutta nyt, kun valoa - ja ilmeisesti myös vettä - on ollut enemmän, ne näyttävät vihertyvän hyvää vauhtia rehevämmiksi. Ja toinen teki KEVÄÄN (on se! Pidän tästä nyt jääräpäisesti kiinni, vaikka mittari näytti -22 astetta aamulla) kunniaksi ensimmäiset puhtaanvalkoiset kukkansakin.

Niiden kera toivotan kaikille täällä käyville erinomaisen hyvää tätä päivää. Olen iloinen siitä, että olette olemassa ja kiinnostuneita lukemaan blogiani. On ihanaa saada palautetta ja kommentteja kirjoituksista! Se kannustaa jatkamaan.

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Kiitos itsellesi ja hyvää ystävänpäivää! Ihana tuo pelargoni, että tällä tavalla päätti ilahduttaa kesän odottajaa. Minunkin -kuut ovat pitkin talvea välillä esitelleet jonkun kukkasen, hyvin harvan ja harvoin, ja useimmiten melkein saman tien kumminkin kuihtuvan (valon puute? viileys? kuivuus?). Silti! Ihanaa.

SariW kirjoitti...

Ihanat kukat... kertovat niin ihanasti keväästä : )
Hyvää ystävänpäivää sinullekin !

~R&T~ kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää sinullekin <3

pioni kirjoitti...

Ensimmäiset pelargonian kukat, ihanaa, kyllä se täytyy olla kevät;)

Hyvää ystävänpäivän iltaa sinulle!

intopii kirjoitti...

Kiitos kaikille toivotuksista <3!