Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.lauantai 21. kesäkuuta 2014

No huh huh.

Jos vappuna oli erikoinen sää, ei voi moittia juhannustakaan yrittämisestä.

Keskimäärin keli oli pilvinen ja sateinen. Välillä aurinko jaksoi ilahduttaa, mutta hurjimmillaan näytti tältä.
Juhannuspäivän kokko raesateessa.
Värit piti hakea puutarhasta. Onneksi niitä riittää. Tästä alkaa muotoutua oikein mainio istutusalue.
Tykkään näistä heisiangervoista ihan hirveästi. 'Amber Jubileen' väri on niin älyttömän hieno, että voisin viettää muutamankin hetken vain ihaillen sitä. Kyllä kasvinjalostajat ovat löytäneet komean punaisen.

Tämäkin heisiangervo, 'Center Glow', ihastuttaa minua joka vuosi. Erityisen suloinen tämä on kukkiessaan hempeän, hempeän vaaleanpunaisena.

Eikös ole aivan muru ♥

Kimalainen sai kirpeät hörpyt ruohosipulin kukasta. Ruohosipuli kukkii istutusalueella, jossa on sekaisin hyöty- ja koristekasveja. Samassa paikassa kasvaa erilaisia minttuja, saksankirveli ja yrtti-iiso. Siirtelen siihen viinisuolaheinänkin, jahka jaksan...
Vielä yksi täydennys akileijakuvasarjaan. Tämän nimi on painunut historian hämärään, mutta kukka on mielestäni aivan fantastisen kaunis.
Hehhehee, enhän minä kirjoita yhtään postausta lisäämällä kuvaa iiriksestä, jos vain voin sen lisätä.

'Ambassador' (ilmeisesti tämä on oikea kirjoitusasu Ambassadeurin sijasta) tikisti kolme kukkaa yhtä aikaa. Voi että voi olla ihana...
Myös unikko on aika hemaiseva auringon valaistessa tuota häikäisevää oranssia. Tässä unikossa on ehdottomasti parempi sävy kuin siinä, joka kukkii Thaimaa-penkissä, joka on väärän värinen sekä Thaimaa-penkkiin että... meidän puutarhaan. En vaan raaski nyppiä sitä ylös.
Thaimaa-penkin valkoisista toinen (juhannusruusun ohella) on tämä vuorikaunokki, jonka lajike ei ole tiedossa.

Soma on kuin sika pienenä!

Penkkiin tarjoilee valkoista sävyä myös yksi sinne karannut akileija.

Sinisävyä edustavat siniset vuorikaunokit ja tavalliset siperiankurjenmiekat.

Paras punainen voisi olla vaikka väriminttu, mutta en ole vielä saanut hankituksi sellaista. Sitä oli joskus, mutta vimmastuksissani taisin lahjoittaa sen jollekin. Olinpa pöljä.

Sopivasti tuohon pöljyyteen jalkapallon MM-kisalähetys tarjoili minulle oivallisen sanan: aivopieru. Ei voi parempaa olla!! Hihitän täällä itsekseni aivan hysteerisenä... urheilu vaarantaa (mielen)terveytesi!

9 kommenttia:

Saila kirjoitti...

No voi hitsi, nyt iski heisiangervokateus. Mulla ei meinaan sitten noussut ikinä tuo Amber Jubilee (viralliselta lajikenimeltään muuten 'Jetfam'). Hö!
Mainio on uusi istutuksesi! Ja 'Center Glow' havittelemisen arvoinen selvästi.
Akileija näyttää erehdyttävästi 'Nora Barlowilta', voisin lähes vannoa että se on se.
Luulen, että sekä Ambassador että Ambassadeur ovat oikein. Kasvien lajikenimet kun vaihtelevat maittain. Moskovan Kaunotarkin on Beauty of Moscow, Krasavitsa Moskvy, Beauté de Moscou... riippuen siitä, missä maassa kaunotar milloinkin vierailee.
Aah ihana tuo sinunkin vuorikaunokkisi!

Eija kirjoitti...

No muruja sulla on vaikka kuinka paljon :) Todella kauniita kuvia.

Tiina kirjoitti...

Oi, miten ihania kukkijoita! Heisiangervo niin nam vaaleat kukat tummia lehtiä vasten <3 Akileijat ja kurjenmiekat... ooh <3

intopii kirjoitti...

Heh, Saila, parasta - ja ainoaa oikeaa - kateutta on puutarhakateus. Sen kun voi penellä rahalla tai hyvällä tuurilla "parantaa".

Nora Barlow se saattoi tosiaan olla, kiitos!

Valkoinen vuorikaunokki on ilonen ylläri, kukkii nyt ensimmäistä kertaa sekin. Puutarhaharrastajien taimivaihdot ovat niin parasta.

Eija, kiitos :) Niinpä kyllä on.

Tiina, ovathan ne tosiaan kauniita, kuten sullakin, ja onneksi kaikilla muillakin ihanilla bloggaajilla. Tätä juhannusta ei olisi muuten kestänyt, prkl, Sailaa lainatakseni.

pirkko kirjoitti...

Mun heisiangervoni on nupulla, tulisipa siitä yhtä upeat! Kauhian kivaa sulla kaikkea, pikkusen vaan oon kade...

Nettimartta kirjoitti...

On sulla nättiä ja värikästä. Ruohosipulin kukka on kaunis, muusta puhumattakaan. Kiva väripirskahdus tähän sadepäivään. Murrkele, ku ärsyttää toi jatkuva sade ja kylmyys, kun ei tarkene tehdä pihatöitä, kun just olis ollut sopivasti muutama päivä vapaata. (Anteeksi vuodatukseni.)

Cheri kirjoitti...

Upeita heisiangervoja, kukkivina ja ei kukkivina. Ambassador on huikean upea, voit syystäkin ylpeillä sen kuvilla. Mukavaa sunnuntaita!

Sirkku kirjoitti...

Kiitos ihanista kuvista. Ne todella virkistivät. Tällä tavalla jaat puutarhasi iloa muillekin. Voi hyvin.

pioni kirjoitti...

Meillä ei juurikaan satanut, mutta mittarissa oli aika säälittävät juhannuslukemat. Pihalla tarkeni kun laittoi kalsarit ja kevyttoppatakin;)
Heisiangervot on kivoja, ainaskin nuo punertavalehtiset!