Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

SUURI salaisuus

Nytpä pidän teitä jännityksessä.

Edellispostauksen nurkkauksen suhteen syntyi nimittäin Oivallus. Se syntyi, kun mietin, mitä siellä on: kaikenlaisen höttökökön keskellä mm. keltakirjokanukka, japaninruusukvitteni ja keltalehtinen keijuangervo.

Eilen ja tänään olen jo seurannut Oivalluksen viitoittamaa tietä, ja tehnyt hankintoja. Ja tuunannut niitä. Ostin mm. köynnöstukia, joita olin aiemmin katsellut, ja lopulta hylännyt, kun ne silloin eivät tuntuneet sopivilta.

Nyt ne sopivat niin hyvin, että naurattaa.

Hankittuna on myös lyhty. Ja patsas.

Vaan enpä kerro vielä!

Sen sen sijaan kerron, että minulla on nyt kaksi vanhaa ikkunaa. Työkaveri kertoi uusineensa talonsa kuistin ikkunat ja kuvaili elävästi, miten oli hyödyntänyt vanhat ikkunat tomaattien "kasvihuoneena". Onnittelin häntä hienosta hyötykäytöstä, ja niin siinä lopulta keskustelun päätteeksi kävi, että ajaa huristimme Ranskiksella heille (rouva asuu aivan työpaikkamme vieressä), lastasimme ikkunat auton takaosaan ja huristimme takaisin töihin.

Ikkunat mukana päädyin sitten tänään ostamaan metallisia köynnöstukia... autossa oli pahvia, ikkuna, pahvia, ikkuna, pahvia ja pahviin pakattuja metallisia köynnöstukia.

Kun olin hakenut Eka Vekaran, autossa oli lisäksi karvavuorikumpparit(!), sadetakki, kahdet kurahousut, kurakintaat, poika, päiväkotireppu ja oma laukkuni. EV:n päiväkoti on päättymässä... kaksi herätystä enää ja sitten hän on melkein koululainen!

Melkeinkoululaisen kaverit naapurista tulivat illalla kyläilemään, ja haimme hetken päästä vanhempansakin käymään, kun totesimme, että pääsemme MANSIKKAKESTEIHIN. Kesän ekat omat mansikat poimittu, ja jätskin kanssa porukalla syöty.

Nam!

10 kommenttia:

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Jotain japanilaista, veikkaan ma :)

Saila kirjoitti...

Vau, täällä jännitetään niin että tuleekohan unikaan nyt silmään ;-)

Puutarhuri kirjoitti...

Kuulostaa oikein oivalta Oivallukselta, noista tarvikkeista syntyy jo vaikka mitä. :)

pirkko kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa! Jännää odottaa...

intopii kirjoitti...

Tiina, olet aivan oikeassa, että kyllä se siihen itämaiseen suuntaan kaatuu, kuten alkuperäinenkin idea oli. Toteutus - jos minä nyt osaan tehdä sen kunnolla - on kuitenkin ainakin minun päässäni erilainen kuin itse kuvittelin.

Muut: nukkukaa rauhassa ;-) Tässä menee vielä tovi, ennen kuin se on valmis...

pioni kirjoitti...

Mutta sitten nähdään se heti kuvissa, eikös niin:)
Ekat mansikat, ne on niin parhaita!

Nettimartta kirjoitti...

Noh?!

Geranium kirjoitti...

Samaa mieltä Nettimartan kanssa, että kauanko tässä pitää vielä jänskätä? :)

Missä oot, Intopii?

intopii kirjoitti...

Hehhee, täällähän on hätäisiä blogisteja :-)

Enhän minä, siskot rakkaat, ehdi puutarhahommiin. Minä olen töissä! Ja illat viihdytän sukua ja huonetta, joka on tullut ystävällisesti Kaukaa Pohjoisesta hoitamaan villiä ja päiväkotivelvoitteistaan lopullisesti vapaata Eka Vekaraa. Herra Mieskin on nimittäin töissä.

Puutarhahommiin lasken pääseväni ehkä jossakin vaiheessa ensi viikkoa. Ehkä.

Geranium kirjoitti...

Aa, okei! Hyvä, että olet voimissasi ja ajattelet puutarhapuuhia alinomaa. Maltamme odottaa tämän tiedon nyt saatuamme.

Hyvää viikonloppua!