Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.maanantai 12. maaliskuuta 2012

"Nyt ne taas aloitti sen hölmöläisten homman."

Eilen oli niin fantastisen lämmin päivä, että ei enää voinut mieltään malttaa: lumikasat alkoivat siirtyä takaisin keskelle pihaa. Lapioimme pontevasti talonseinustat avoimiksi - tästä tunnustus tosin pelkästään Rakkaalle Aviomiehelle, joka heilutteli lapionvartta varsin miehekkääseen rytmiin. Nyt on puolimetrinen käytävä vedelty ympäri talon ja säästetty sokkelit taas vesivaurioilta.

Eka Vekaran temmellyslumikasa hajotettiin niinikään ympäri etupihaa siinä toivossa, että aurinko ja tuuli veisivät sen mahdollisimman pian mennessään. Ja veivätkin! Tänään siitä oli jäljellä, jos nyt ei pelkkää märkää länttiä niin varsin märkä ja sohjoinen lumipannukakku kuitenkin.Rakas Aviomies suorittaa arkeologisia kaivauksia. Hän todellakin seisoo tukevalla maalla; tuon verran meille satoi tämän talven aikana lunta.
Kas, siinähän on rusakoiden syömä omenapuu. Kuten näkyy. Kehevatsun kehevatsu.
Vielä saatiin juuri ja juuri Eka Vekaralle "lumilautailumäki" :-D Lähtöpiste on ehkä puolentoista metrin korkeudella; seison kasan päällä kuvaamassa. Ja mäki laskee pitkin pihaa levitetyn lumipannukakun päälle. Tulipa sekin lumikasan loppu hyötykäyttöön.
Kyllä se lumi kuitenkin lopulta sulaa, vaikka sitä nyt olisikin puolitoista metriä korkea kasa jossakin (esim. keittiön ikkunan kohdalla keskellä pihaa). Ikikuunaan en ole juhannuksena lunta nähnyt. En edes Rovaniemellä. Nih.

MUOKS: No WAU! 31. lukija. Eija, tervetuloa! Nythän olen ihan ihmeissäni... kolme, eikun neljä uutta lukijaa aivan lyhyessä ajassa.

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Vautsipautsi millaista koko perheen liikuntaa ja hyötykäyttöä lumikasasta saa aikaan! Olen vaikuttunut. Ja kaikille tuli hyvä mieli, paitsi sille omppupuulle :-( Mutta ehkä sekin selviää.
Teille on kyllä kertynyt massiivinen määrä, samaa olen ihmetellyt Espoossa, hirmuiset lumivallit tuli niin lyhyessä ajassa. Saareen ei onneksi satanut ollenkaan niin paljoa, viime- ja toissavuotisissa lumivuorikokemuksissa on ihan tarpeeksi monen vuoden edestä (ja ne riittää vielä ensi talveksikin, hei jos kuulet siellä ylhäällä!)

pioni kirjoitti...

Tännehän on tullut monta uutta postausta sitten viimevisiittini. Viime viikolla en antanut itselleni yhtään tietokoneiltaa, vaan vietin aikaani vierashuoneessa. Toki oli vanhempainiltaa, kyläilyä, naistoimikunnan kokousa ja vielä rippikoululaisen kanssa yhteisvastuukeräystä. Eipä siinä olis paljon ehtinyt koneella istuakaan. Ja nyt kaiken tuon jälkeen lepäilen kotona flunssan kourissa, onneksi on nyt antibiottikuuri päällä.
Minä tein tänä vuonna vain yhden siementilauksen ja odottelen sitä yhä (malttamattomana), pitäisi kyllä tulla jo muutaman päivän sisällä.
Te olette olleet tosi ahkeria lumipuuhasteluissa. Mun tekisi mieli terassilta alkaa lumia heitteleen pois, mutta odotetaan parempia aikoja:)

intopii kirjoitti...

Saila: me ollaan tällaisia lumi-intohimoisia pohjoisen ihmisiä täällä :-D

Omppupuu selvinnee, sillä oksia ei ollut ympärihaukattu. Mekin selvitään, sillä lumi todella hupenee. Palatakseen taas kahdeksan kuukauden kuluttua. Älä siis ollenkaan usko, että lumettomia talvia tulee enää...

pioni: kiva "nähdä" sinua taas! Kurjaa, että olet kipeänä. Oletko touhunnut liikaa, ja stressi alentanut vastustuskykyä? Pikaista paranemista!