Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Talvitunnelmia.

Tänne meidän perällekin on tullut talven tunnelmaa. Laseissa on lumitähtiä ja katoilla on valkoinen untuvakerros.
Maanantaina oli täysikuu komeimmillaan.
 'Aquarius' -värimintuilla oli talvihatut.
Harmaapihtaan kiedotut ulkovalot loistavat aivan ihanasti. Puu vain on kasvanut niin paljon, että valot riittävät nykyisellään vain sen puoliväliin... Onneksi oltiin kaukaa viisaita ja ostettiin jatkettavat valot.
Sää muuttui niin rapeaksi, että puiden oksatkin saivat oikein kunnon kuorrutuksen.


Haavan oksat kaulailevat toisiaan iltaruskossa... puukin voi olla näin romanttinen <3
 ...samoin amaryllis. Varsinainen tuleen tuijottaja.
Jotakin keväistäkin on näiden seinien sisällä. Enkä tarkoita pelkästään siemenkuvastoja! Hempeän vaaleanpunaiset tulppaanit pääsivät "rikkomaan" joulun ja talven virtaa. Kyllä tästä vielä kevät tulee, vaikka juuri nyt ei siltä tunnukaan.

Talvesta puheenollen: kävimme kuin kävimmekin hiihtämässä. Ihan samanlaista reissua siitä ei tullut kuin suunnittelin: lähtö viivästyi pahan kerran ja eväsretki latistui koivikossa pujotteluksi. Toisaalta hyvä niin: pelloilla oli vielä multakokkareet selvästi näkyvissä, eli sinne ei oikeasti ollut asiaa.

Meille aikuisille lähikoivikko ei juuri jännitystä tarjonnut, mutta EV hiihteli aivan superansiokkaasti pitkät pätkät. Ryhtyipä ihan oma-aloitteisesti yrittämään luisteluhiihtoakin, mitä me, pertsa-vanhemmat, katselimme ihan hoomoilasina. Saattepa nähdä: hänestä tulee vielä Suomen hiihtomaajoukkueen salainen ase. Tämä siis tietysti sillä varauksella, että taito kehittyy joskus innon kanssa samalle tasolle ;-)

5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Into on kaiken a ja o! :-D Hyvä EV!
Mullakin on muuten 'Aquarius', on muuten Järvenpään pihapalvelusta hankittu, ettei vaan sunkin kasvi ole sieltä...?
Täällä on nyt keväinen, tai oikeastaan enempi syksyinen tunnelma, kun on niin pimeää että sanonta "keskellä kirkasta päivää" saa ihan uudet ulottuvuudet. Ajattelin korjata olohuoneen kattolamppua, sen lamppu simahti napsahtamalla mutta siihen ei uuden (huom. toimivan, tarkistin!) lampun vaihtaminen auttanut joten pitänee sammuttaa pääkytkin, mutta sittenhän täällä ei edes näe omia varpaitaan, on niin harmaa päivä! Otsalamppu tarvitaan, vaikka kohta on puolipäivä. Hmm.
Vettä tulee kuin siitä kuuluisasta Esteristä ja maa on muutamia valkoisia pikku länttejä vaille paljas - mikä ei minua haittaa, sillä en aio uhata Eka Vekaran asemaa hiihtomaajoukkueessa, huom!
Taidanpa lähteä puolestaan uhmaamaan tuulta ja sateen piiskausta, tutkimaan taikapähkinän kukkanuppuja... eilen ei ollut mitään avautumista havaittavissa kylläkään...

Saila kirjoitti...

Hei, viitaten sun edellisen kirjoituksen kommenttiin liittyen Alkon tuotteisiin ja astraaliavaruuteen, kannattaa ennen kommentin lähettämistä kopsata se koneen välimuistiin (ctrl+c) ettei se häviä, kun bloggeri vähän turhan usein kenkkuilee. Sieltä sen saa uuteen kommenttilootaan (ctrl+v) silmänräpäyksessä, näin mää toimin kun mun kommentit on niin täyttä ja tärkeää asiaa ettei vaan häviä!

pioni kirjoitti...

Tulppaanikausi on varmaan nyt parhaimmillaan, onneksi niitä saa myös tuosta pikkuisesta kyläkaupastamme. Ja kun hintakin on niin sopiva, nyt voi koko ajan olla kauniit tulppaanit maljakossa:)

SariW kirjoitti...

Ihanat huurrekuvat ! Kyllä lumi ja huurre tekee puutarhan kauniiksi näin talvella.
Suloisen keväiset tulppaanit : ) Ostan kyllä heti tulppaaneja, kun pääsen kaupoille. Minulla on joku ihme huono tuuri nyt menossa, sillä ruokakaupassamme on aina vanhoja tulppaaneja kun käyn siellä... ihme juttu ; )

intopii kirjoitti...

Saila: Minunkin Aquarius taitaa olla juuri Järvenpäästä. Lienevätkö veljeksiä??

Sullapa on ollut harmittavia sähköongelmia siellä. On vähän eri meininki olla pimeässä teillä kuin esim. meillä, jossa kuitenkin naapureista ja katuvaloista ja yli jatkuvasti lentävistä lentokoneista (no ei nyt sentään) tulee valoa.

pioni: Kyllä nyt alkaa olla kuule vaikka minkävärisiä tulpsuja kaupoissa. Nautitaan!

sariw: Kiitos, kiva kuulla, että tykkäsit kuvista. Ja tulppaaneista :-D Mutta kukapa niistä ei pitäisi. Niin ihanan keväisiä. Ja oletko huomannut, että päiväkin on pidentynyt vaikka kuinka!

Valo voittaa!!