Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Alavariinsa laukkaa jossakin.

Koska olen yksin kotona, mulla on tuota aikaa. Aamupäivällä reviskelin "muutaman" rikkaruohon (ehkä tuhat) yhden kukkapenkin yhdestä nurkasta. Ei ollut aivan vaivaton rasti, nurkassa sijaitsee minun vuokkoviljelmäni, jonka asukeista ei tähän aikaan vuodesta näy kuin nimikyltti, jos sitäkään (kaikilla ei ole). Ensi keväänä näkee, menikö lapsi pesuveden mukana.

Samaan nurkkaan ilmiintyi alkukesästä ihan ilmielävä keltavaleunikko. En valehtele! Siinä se olla törötti. Eihän mulla siitä kuvaa ole, mutta oli se se. Sitäkin piti siis varoa - tai sen rankaa, kukintahan on mänt aikoja sitten.

Kitkemisen jälkeen kastelin, tuin ja muutenvaan kuljailin pihalla hetken, tulin sisälle suihkuun ja syömään ja sitten tuumailin. Notta. Pitäiskö tässä johonkin järkevään.

Sain vastikään selville, että Kirkkonummella sijaitseva puutarhaliike Reiman myy punalehtiruusua, jonka sain päähäni haluta sijoittaa tien vierustan kukkapenkkiin siltä varalta, että saamme aikaiseksi deletoida siinä vuosi vuodelta kituliaammin kasvavat terijoensalavat. Toinen niistä pukkaa juurta autopaikan asfaltin alla ihan silminnähden, joten lähtölaskenta niillä vähintääkin on menossa - juuri suuntaa nimittäin kohti taloa.

Päätinpä sitten lähteä Kirkkonummelle.

Pääsin n. 50 metriä pihasta, kun taivas aukeni. Vettä tuli niin, että en eteeni nähnyt. Onneksi sentään tuulilasinpyyhkimet toimivat, ja niiden heiluskellessa vettä klasista kauemmas havainnoin, että kyllä Kirkkonummen suunnalla paistaa aurinkokin. En lannistunut, vaan kannustin Volvousiinin huimaan lentoon.


En voi ymmärtää, miksi en ole tullut lähteneeksi tänne aiemmin. Mitä mainioin puutarhamyymälä Kehä III:n länsipäässä. Valtava valikoima havuja, mutta myös paljon, paljon muuta. Hinnat täysin kohtuulliset ja palvelu vallan ystävällistä (olin tosin ainoa asiakas - sää ei ihan ollut kohillaan, vaikka sadetta ei tullutkaan niskaan).
Heillä on myös pieni näytepuutarha.
Sain kuin sainkin sen punalehtiruusun! Hän on menossa suviruusun viereen, ja tuumasin, että ehkä heitä pitää olla kolme, ettei tule silmät kipeiksi katsellessa. Niinpä, pitkän pähkäilyn tuloksena, Rosa glauca Novan kaveriksi lähti puistoruusu 'Ilo', kuvassa vasemmalla.

'Onnihan' meillä jo onkin, ja suvi ja juhannus myös.

Kotimatka alkoi uusien perheenjäsenten kököttäessä takapenkillä ja olin ihan kotiin menossakin, mutta sitten vastaan tuli...

Se on taas sitten kokonaan uuden postauksen paikka.

Hei seuraavaan kertaan!

3 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oho, siehän reissaat! Reiman on kyllä mainio myymälä, mutta onhan se kaukana teidän kulmilta. Oi, punalehtiruusu! Se on niin ihana. Toivon, että oma siemenkasvatukseni tai pistokaskokeiluni, tai parhaassa tapauksessa molemmat, onnistuvat. Sitten voin alkaa myymään taimia :-D No ei vaiskaan, istuttaisin niitä koko tontin ympäri pitämään peurat ulkona.
Terijoensalava on kyllä paha... huono valinta pienelle pihalle, kyllä. Sekä oksiltaan että juuristoltaan. Vaikka se onkin niin nätti. Mutta kun se ompi niin leveä, sekä maan päällä että alla. Empatiat ja sympatiat kaatourakkaan! Talven takkapuut :-D
Mutta hei, itse löysin keväällä Pirilältä erittäin halpaa punalehtiruusua, ehkä sitä olisi ollut paljon lähempänäkin ja halvemmallakin (tätä et kyllä halunnut kuulla).

Nettimartta kirjoitti...

Eikä! Onks tommosta punalehtistä ruusuakin olemassa? Tahtoo!!!

intopii kirjoitti...

Saila, minä olen täällä vähän villiintynyt hiiri, kun mun kissat on poissa... Punalehtiruusu on kyllä huikea. Olen muutenkin mieltynyt kasveihin, joiden lehdistö ja varret / runko ovat se juttu, kukkia kun tulee ja menee (no onhan ne toki bonusta). Punalehtiruusussa on niin ekstraerikoinen väritys, ja jotenkin sen herttaiset yksinkertaiset kukat tosiaan sopivat pensaalle. Talven takkapuut? Jaa, minkähänlainen lämmitysarvo terijoensalavalla lienee :-D Ehkä sillä jotakin lämmittää! Hm. Tuo Pirilä-juttu olis harmittanut vietävästi, ellen olisi käynyt siellä ja todennut, ettei niillä ole.

Nettimartta, punalehtiruusuko on sulle uusi tuttavuus? Olen yllättynyt, sinä ruusuentusiastimme. Kiva, että pystyin tuomaan sulle uutta tietoa!