Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Heilun hulluna!

Kuvittelin, että toukokuun loputtua työrintamalla rauhoittuisi. No ei. Teen edelleen töitä kuin vimmattu. Pitänee orientoitua siihen, ettei hiljene ennen juhannusta.

Siksi oli ihan älyttömän kivaa (työ kun on pelkkää istumista ja tietokoneen hakkaamista) heilua pitkästä aikaa Rojektissa.

Muutama kuoppa on kaivettu, puuvajan seinustalle pyöritelty isompia ja pienempiä kiviä, ne on "peitetty" kivimurskalla, kangas levitetty maahan ja sadevesikouru kuoppineen rakennettu (tuo ihme kivisoiro tuossa kuvan keskikohdalla.

Seuraavaksi tuohon taidetaan jo nostella lavakaulukset ja se yrttipyramidi, jonka kokoamista odotan tosi paljon. Sitten käytävät soralle ja tuohon kuvan alalaitaan noihin tömpyröihin portti pystyyn. Toivottavasti tästä tulee edes auttavasti sellainen kuin visioin!

HÄN kukkii. Lopultakin. On aika montakin kaunista kelloa heiluskelemassa tuulessa. Näen tämän kukassa ensimmäistä kertaa.
Unelmatädyke on kyllä niin nimensä veroinen. Ja näyttää olevan aika hanakka siementäjä - löydän pikkutaimia täältä ja tuolta. Ei haittaa - nostelen niitä sitten tähän klömpsyyn, jossa jo monta hänen kaltaistaan kukkavarsiaan ilokseni ojentelee.
Tästä tekee mieli ottaa kuvia ihan jatkuvasti. Olen niin ylpeä itsestäni - ensimmäinen istutusalue, josta oikeasti tykkään, ja jonka kasveja olen oikeasti kerrankin vähän miettinytkin.

Tässä vaiheessa kesää kukkia ei vielä kovasti ole - etualalla saksankirveli ja taustalla keltaisina kärpäsenkakkoina kultatyräkkiä. Myös tiilenpunainen heuchera erottuu just ja just, samoin jättipoimulehtien muhkean pallokasan joukosta erottaa kellanvihreät kukat, ja niiden takana ne unelmatädykkeiden vaaleansiniset kukkatähkät.

Hyötykasvialueen tuija-aidassa kävi sinitiainenkin näyttämässä nätiltä. On se kyllä soma lintu!

On mennyt aivan liian monta päivää, etten ole ehtinyt pihalle ollenkaan. Nyt olen onnellinen.

11 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Onpa ihanaa! Tuo uusin penkkisi on kyllä todella superhieno.
Onko HÄN keltalehtinen alppikärhö?
Hiki hatussa täälläkin on puuhailtu, siirretty maata ja pakerrettu kivipengerprojektia talon takana ylämäessää Se taitaa olla jo puoliksi valmis, valmistunee tätä tahtia vuonna 2017. Tai jotain. On se hyvä, ettei hommat lopu. Ulkona puuhailu vaan on niin mukavaa ja se, että näkee kättensä jäljen, siihen ei kyllästy ikinä.

vaalean vihreää kirjoitti...

Kaunis tuo istutusalueesi. Puutarha on kyllä hyvää vastapainoa toimistotöille, jos vain puutarhaan ehtii.

Tuitiina kirjoitti...

Kylläpä onkin upea kukkapenkki! Ja vaikka mitä ihanaa siellä kasvamassa :D Poikkesin polulta ja tänne löysin =D

Susanna kirjoitti...

Kyllä, tuo vastapaino tietokonetyölle on enemmän kuin tarpeen. Kauniilta näyttää istutusalueesi :)

Emilie kirjoitti...

Hienolta näyttää penkki! Innolla ootan tuota toistakin juttua.
Alppikärhöä olen minäkin kasvattanut monta vuotta, van huonosti kasvaa, hyvä kun on nyt pikkasen alulla. Mut jospa se siitä virkois.

intopii kirjoitti...

Saila: HÄN on keltalehtinen alppikärhö, 'Stolwijk Gold', raukkaparkaa nimellä paiskattu. Just sehän se on parasta, sa jotain näkyvää aikaiseksi edes johonkin.

Vaalean vihreää, näin on. Tuntuu aina, että on väärässä paikassa, kun puutarhakaudella on missään muualla kuin pihalla. Esimerkiksi nukkuminen on aika pöljän hommaa tähän aikaan vuodesta :-)

Tuitiina, kuten puutarhassa, myös blogeissa poluilta poikkeaminen voi joskus olla hauskaa. Tai siis... Toivottavasti blogiini löytäminen tuotti hyvää mieltä :-D

Susanna: puutarha on ihan henkireikä. Olen kuin kipeä kissa, kun en aina tuonne ulos ehdi.

Emilie, lupaan kuvata sitä hyötyaluetta, jotta näkee, miten se etenee. Hitaasti ainakin ;-)

Cheri kirjoitti...

Täällä on vähän sama ongelma, työ haittaa ikävästi puutarhurointia :)
Näen jo sieluni silmin tuon alueen upeana kasvimaana ja yrttipyramidia odottelen minäkin kovasti. Kiva nähdä miten se muotoutuu.

intopii kirjoitti...

Taitaa, Cheri, olla sama ongelma meillä kaikilla, joilla on joku typerä työ myös muulloin kuin talvella. Kiitos kannustavista sanoistasi - kyllä tuosta vielä jotakin tulee. Jos ei tule takkia, tulee tuluskukkaro ;-D

pioni kirjoitti...

Kyllähän sitä saa ja pitääkin olla ylpeä aikaansaannoksistaan. Tuo kukkapenkki on upea!
Ja lintusia on kiva seurata myöskin kesäaikaan:)

Nettimartta kirjoitti...

Heilutaan hulluna ja ollaan ihan pihalla ja ja ja... Hyvän näköstä tulosta sun heilumisestas on tullu!

Geranium kirjoitti...

No niin puhut järjen sanoja. Itsekin olen istunut kuin jalaton olmi paikallani päivästä toiseen, enkä ole edes intoutunut pihaproggisten äärelle... mutta tästä sain kipinän. Nyt menen, moi! Ja hieno tuo istutusalue, tosi hieno! Moi!