Amatööri puutarhaharrastelija, aktiivinen marttailija ja ammattimainen taivaanrannanmaalari kirjoittaa puutarhasta ja muista itselleen rakkaista aiheista.lauantai 16. toukokuuta 2015

Puolikas puutarhapäivä.

Helatorstaina Helsingissä, Roihuvuoren kirsikkapuistossa, vietettiin Hanami-juhlaa.Ei oltu keskenämme - väkeä oli kuin pipoa, vaikka keli oli vähän mitä oli. Ihmiset istuivat sinnikkäästi picnicillä, vaeltelivat pienessä sateessa ja hidastivat vauhtia, kun aurinko paistoi.

Minusta ajatus siitä, että Suomessa olevat japanilaiset yksityiset ihmiset ja yritykset ovat lahjoittaneet nuo puut, on tosi suloinen.


Tänään kotona. Aamupäivällä paistoi aurinko ihan mukavasti, joten ulos, ulos. Kukkapenkkien siivousta, sisäkasvien mullanvaihtoa, ja sitten, kun aurinko lämmitti ihan liikaa(!), kiersin ensin kameran kanssa ja sitten levitin riippumaton omenapuiden väliin ja vaan olin.

Alppikärhön kukkanuput ovat edelleen olemassa. Jännitän tosi kovasti, ehtiikö tämä kukkaan vai tuleeko syödyksi. Sää on niin viileä, että kukkien avautuminen kestää to-si... kau-an.
Minun rusokirsikkani alkaa olla jo niin isossa lehdessä, että kukat eivät niin hienosti enää erotu, mutta onneksi sirotuomipihlaja jatkaa rusokirsikan linjaa. Puu on vielä ihan vauva, ei edes minun mittaiseni, mutta haaveilen jo siitä, miten hienolta se näyttää ruokapöydän äärestä katseltaessa... ♥
Minä olen niin iloinen, että olen osannut suojata nämä vuokkoni. Vaikka vähän on sellainen olo, että olen laittanut ne vankilaan, on näitä kiva kuitenkin saada katsella.
Onkohan tämä nyt hämyvuokko?
Kerrattu keltavuokko, jonka muistelin yksinkertaiseksi. Olin aika - hämmentynyt, kun nuput aukesivat. "Anteeksi MIKÄ?"
Tähkähietaliljoilla näyttää olevan tänä vuonna tulossa kiva kukinta. Runsas!
Pari narsissinapsausta.

Ja eka oranssi tulppaanikin ehti kukkaan tänään.
Aioin ensin kuvata unikkopeltoni (todellakin - on vähän päässyt siementämään), mutta satuin kurkkaamaan lähikasvin lehtien lomaan ja löysin tuollaisen palleron!
Tempaisin vähän erilaista kesäkukkaa. Kellertävälehtistä hopeavitjaa (vai mikä se nyt oli), kahta erilaista minttua (yksi matala 'Chocolate' edessä ja kolme 'Eau de Colognea' keskellä) sekä ihan äärettömän suloista pronssifenkolia takana.

Olin istuttanut nuo tuohon ennen kuin luin, että fenkoli kasvaa puolitoistametriseksi. Hupsis...

Ja Rojekti etenee! Siippa piti perjantaina vapaapäivän oikeista töistä ja käytti sen viisaasti tähän. Vaimo kiitti ♥ ♥ xxx
On siihen joku joskus latonut kiviä. Pohjatöitä ei tietenkään ole tehty, mitäpä sitä suotta. Nuo taidetaan äärettömästä tyylikkyydestä huolimatta nostaa tuosta ylös.

Paikka on erityisesti keväisin vähän vetinen. Mihin ihmeeseen vesien kaato voidaan suunnata? Oikealla on puuvaja. Edessä ja vasemmalla tuija-aita. Takana naapurin mummon aita. Puuvajaan on sentään suunnitteilla vesikourut ja rännit. Ja - tietysti - hanalla varustetut vesitynnyrit.

Voi, kun vihdoinkin tulisi lämmintä.

6 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Oho, siellä on kevät edellä. Mutta ei lämmintä, ei! En halua, että kevät hupenee kesäksi ennen aikojaan!
Ihastuttavia herkkuja siellä. Nam, nam!

Cheri kirjoitti...

Onpa sinulla jänniä vuokkoja. Minulla kasvoi viime vuonna kasvimaalla pronssifenkolia, ei kyllä ehtinyt metriseksi. Nyt keväällä niitä nousi taas vaikka olin kääntänyt mullan. Otin ne tietysti talteen ja istutin sievästi riviin kasvilavan reunaan. Lämmintä on luvattu ensi viikolla, olen kyllä vähän samalla kannalla kuin Saila, kevätkukinta saisi edetä hitaasti ja kestää kauan.

intopii kirjoitti...

Saila, kevätkö edellä? Kuinka niin? Ei tunnu siltä yhtään, hrrr... Vaikka väen vängällä änkäsinkin tänään riippumattoon kymmeneksi minuutiksi.

Cheri, tykkään itsekin vuokoistani tosi paljon. Olen saanut niitä taimivaihdoista puutarhaystäviltä!

Onko pronssifenkoli monivuotinen / hanakka siementäjä? Jotenkin näin sen nimittäin saksankirvelini lähettyvillä sieluni silmin.

Kukkaiselämää kirjoitti...

Aivan ihania kukkia! Mukavaa viikonloppua!

Pionimetsän Tiina kirjoitti...

Enpä tiennytkään noiden kirsikkapuiden taustaa. Tosiaan, todella suloista! :)

Tallu kirjoitti...

Kauniita vuokkoja! Pronssifenkolia, aivan ihastuttava, ja muutkin valinnat. Tuosta tulee varmasti jännittävä istutus :).